Arxivada la causa contra l’alcalde de Castalla per presumpta prevaricació administrativa

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº1 d’Ibi ha acordat l’arxivament de la causa contra l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, que va ser denunciat per presumpta prevaricació administrativa per un agent de la Policia local, a compte de dos litigis de trànsit que va resoldre el primer edil, amb el suport de sengles informes dels tècnics municipals. A més la jutgessa ha declarat firme l’auto del 20 de novembre de 2020, pel qual acordava el sobreseïment provisional i l’arxivament de les diligències prèvies.

Els fets es remunten a l’estiu de 2019, quan un agent de la Policia Local va interposar una denúncia contra l’alcalde i a un altre dels agents per un presumpte delicte de prevaricació administrativa. El primer edil havia eximit a dos infractors del pagament de les taxes de la grua i del dipòsit municipal de vehicles per raons ‘d’eficiència administrativa’.

Per una banda, la Policia Local va sancionar a un camioner de la localitat per circular sense segur ni ITV. Després de regularitzar els documents necessaris, el camió seguia retingut pel cos policial a pesar de tenir al dia tota la documentació. Per altra part, un vehicle de l’associació Despertar, organització dedicada a l’atenció de persones amb diversitat funcional, havia sigut estacionat en una zona prohibida, encara que ho va fer de manera excepcional per ser dia de mercat, si bé el lloc no estava degudament senyalitzat en eixe moment. Unes situacions que Bernabeu considerava ‘injustes’, per la qual cosa va adoptar les decisions oportunes per a solucionar-les, després de rebre els informes tècnics pertinents, tal com ha quedat acreditat davant dels tribunals de justícia «s’ha confirmat que vam actuar d’acord amb els criteris d’eficiència administrativa, amb el suport de les recomanacions dels tècnics i els seus informes, sense incórrer en cap mena de delicte ni infracció», va manifestar l’alcalde castellut.

Així mateix la jutgessa, amb la seua resolució, també ha exculpat a l’agent de la Policia Local, José Ramón M.A.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *