Arriba l’hora del tren Alcoi-Xàtiva

Sembla que el tren Alcoi-Xàtiva comença a veure la llum al final del túnel. La millora de la línia era una prioritat i, per fi, comença a haver-hi avanços.

Les obres per a la millora integral començaran en 2024 i s’estendran durant 64 setmanes. Així ho recull el Butlletí Oficial de l’Estat publicat aquest dimarts 29 de novembre. Els treballs, com s’explica en el text, consistiran a modernitzar les vies, millorar els túnels i passos a nivell i suprimir les restriccions de velocitat per a disminuir el temps del viatge.

I és que, hui dia, el trajecte supera les dues hores entre la nostra ciutat i la capital de la Costanera. Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha celebrat en declaracions a Cope Alcoi que aquest projecte vaja a ‘ser una realitat’.

El projecte compta de dos trams -Alcoi-Ontinyent i Ontinyent-Xàtiva- que es licitaran de manera conjunta. “Així ho vam acordar en l’última reunió, per a garantir que s’acurten els terminis i que puguem tindre el més prompte possible aquesta línia amb un servei de qualitat, digne i vertebrador de les nostres comarques”, ha explicat Francés.

Des de la plataforma Salvem El Tren de l’Alcoià-Comtat han valorat positivament que s’estiguen fent passos en aquest sentit, però demanen més implicació per part dels Govern locals. “Creiem que és una cosa que tots els Ajuntaments de la línia haurien d’impulsar i estan menys implicats del que es deuria”, a explicat Jordi Arques, membre de la plataforma.

No obstant això, es mantenen una mica escèptics. “Són molts anys fent promeses d’inversions i la majoria no s’han dut a terme o s’han executat molt després del que es preveu inicialment”, sosté Arques.

Més reivindicacions

Però no és aquesta l’única crítica que ha fet la plataforma al servei ferroviari entre Alcoi. “El nostre objectiu és que no s’obliden de la resta de reivindicacions de millora”.

Una de les reclamacions és la poca flexibilitat d’horaris. “Seguim amb els horaris que es van posar per la pandèmia. Ja no hi ha justificació perquè es continue així. Canviar això, creiem, és de mínims”, explica Arques.

Precisament, a causa de la falta d’horaris i la massificació que es produeix als trens principalment els caps de setmana, aquest passat divendres dos membres de la plataforma van acudir al tren, com a protesta, disfressats de sardines. “La línia es massifica, fins al punt que la gent ha d’anar tot el trajecte dempeus. Estaria bé que es reforçara aqueixa situació”, argumenta el membre de la plataforma.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *