Aquests municipis de la comarca formen part de la ‘Ruta 99’

La Generalitat Valenciana presentava fa uns dies la ‘Ruta 99’, un projecte de promoció turística amb el qual és pretén donar visibilitat als 24 municipis de la Comunitat Valenciana de menys de 100 habitants que s’encontren ara mateix en risc alt de despoblació. Quatre d’aquestes localitats es troben a les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat i són Tollos, Famorca, Benimassot i Benillup.

La iniciativa es desplega a través de web www.ruta99.gva.es on es detallen els valors i els atractius d’aquests municipis. En concret, es detalla la seua gastronomia, el seu patrimoni natural i històric, les seues rutes senderistes, així com propostes d’on menjar i dormir que no solen formar part de les rutes turístiques habituals. Aquesta ‘Ruta 99’ disposa als viatgers d’una credencial, a l’estil del Camí de Sant Jaume, que es pot segellar a cadascun d’aquests municipis. Per altre costat, es convida a recórrer el trajecte en grup, de manera individual, amb moto, amb bici o a peu. Finalment ofereix diferents recompenses, a manera simbòlica, per superar les diferents etapes.

Per a la promoció de la ruta s’ha comptat amb la banda de rock valenciana, Bajoqueta Rock, que ha compost un tema específic. De la mateixa manera, la fotògrafa Marga Ferrer presenta la mostra ‘La Mirada Interior’, una exposició itinerant formada per fotografies de cadascuna d’aquestes poblacions que posa cara a l’interior de la Comunitat, a través dels veïns que l’habiten.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *