Aprovada la llicència d’obres per a la construcció de l’edifici eco-sostenible del carrer Sant Jaume d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat en Junta de Govern la llicència d’obres per a la construcció d’un edifici públic sostenible. Aquest, com ja va informar COPE ALCOI setmanes enrere, estarà ubicat entre el carrer Ambaixador Irles número 32 i Sant Jaume 14. La Generalitat Valenciana invertirà 1.944.945,30 euros en els projectes i la construcció d’aquest edifici, que compta amb una superfície de 226 metres quadrats i la seua edificabilitat és d’aproximadament 1.398,12 metres quadrats, construïts en quatre plantes.

Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Les obres, segons la informació facilitada pel Consistori, hauran d’iniciar-se abans que transcórreguen dos mesos des de la notificació de la concessió de la llicència i estar finalitzades en el termini de vint mesos des del seu inici. Així mateix, no podran interrompre’s per un termini superior a sis mesos «aquest projecte ens ajudarà a complir amb els compromisos europeus i nacionals en matèria d’energia, clima i digitalització, així com els objectius assumits en l’Agenda Urbana Espanyola. A més contribuirà a incrementar l’oferta d’habitatge públic per llogar a preu limitat, una necessitat important a Alcoi en aquests moments«, explica l’alcalde; Toni Francés.

Cal recordar que el projecte, adjudicat en el seu moment a Estudi Biga i Martí Sardà Arquitectes, permetrà construir 13 habitatges sostenibles i innovadors per a lloguer social en uns solars propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA). Els esmentats solars van ser adquirits per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) amb l’objectiu de desenvolupar aquest projecte pilot impulsat per la Direcció General d’Innovació Ecològica.

Els habitatges s’oferiran per a llogar social a preus limitats i amb preferència a persones joves i majors. Entre els aspectes del projecte destaca l’aposta per la construcció modular, així com per la integració de sistemes constructius que promouen la bioconstrucció i els materials de quilòmetre zero.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *