Alcoi reviu la tradició de Sant Antoni

Alcoi viu durant aquest cap de setmana la tradicional festivitat de sant Antoni Abat, un singular costum que en els últims anys ha estat condicionada per l’adversa climatologia i també per la pandèmia de la COVID-19. Enguany si que es podran desenvolupar amb normalitat tots els actes i fins i tot aquest diumenge es durà a terme l’habitual romeria fins a l’ermita del patró dels animals.

Abans d’això, ahir a la vesprada, va tindre lloc la clàssica benedicció dels animals al parc de La Glorieta. Fins allí fou traslladada la imatge de Sant Antoni des de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc mentre que des de la Plaça de Dins va ascendir la comitiva acompanyant a les mascotes i els seus cuidadors fins al punt on anava a realitzar-se la citada benedicció. La música tradicional i el volteig de les campanes de San Mauro van acompanyar aquest instant en el qual el titular de les parròquies del Centre, Don José Luís Llopis, es va encarregar de beneir a cada animal. Els gossos van ser els més presents encara que també hi havia gats, periquitos, algun hàmster, tortugues i fins i tot cavalls. La jornada va finalitzar amb diverses activitats organitzades per la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi com un mercat ambulant.

Romeria a l’ermita sense rostida 

Hui diumenge s’efectuarà la romeria a peu a partir de les 09:30h del matí des del Poliesportiu Municipal on s’acompanyarà a la imatge de Sant Antoni fins a l’ermita. Allí se celebrarà la missa solemne a migdia mentre que l’exterior el Grup de Danses Sant Jordi interpretarà diferents balls. L’Ajuntament aportarà aigua – sal per a tots els qui munten a gaudir d’aquesta romeria festiva. Assenyalar que la pujada de vehicles particulars està prohibida de 7 a 15 hores. Hi haurà un servei d’autobús gratuït de 9 a 13.30 hores. Aproximadament cada 30 minuts eixirà un autobús des del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *