Alcoi rep 1,6 milions de Fons Europeus per a impulsar la pinacoteca municipal en l’antic asil del Camí

Alcoi rebrà 1.657.000 euros de fons europeus per a portar endavant un important projecte cultural a la nostra ciutat que permetrà recuperar un espai emblemàtic de la Zona Alta. Aquesta iniciativa contempla la rehabilitació integral de l’antic Asil del Camí, situat entre els números 38, 40 i 44, i la casa que temps enrere ocupava el capellà.

Des del Consistori expliquen que l’ajuda provinent d’Europa servirà per a cobrir el 80% de l’esmentat projecte mentre que la resta, uns 450.000 euros, seran aportats per les arques municipals. Amb aquesta quantitat econòmica es farà realitat el Museu dedicat a Camilo Sesto i també es crearà una pinacoteca municipal que servirà per a fer un recorregut per la història de la pintura a Alcoi «estem davant d’un edifici amb història, que data de 1880 aproximadament, i que feia dècades que estava en desús. Amb la pinacoteca remarcarem a pintors alcoians molt reconeguts i  que han deixat un gran llegat «, ha explicat avui dimecres l’alcalde Toni Francés. Aquest últim ha avançat també els terminis d’execució «pròximament eixirà a licitació la redacció del projecte d’execució de la Pinacoteca mentre que el Museu ja està molt avançat. L’objectiu és que les obres comencen l’any vinent«, ha afirmat recordant que l’actual Capella, restaurada en 2010 per a la mostra La Llum de les Imatges, seguirà com a sala d’exposicions.

El Govern Municipal ha assenyalat que la província d’Alacant, comptant el d’Alcoi, sols s’han seleccionat quatre projectes d’aquestes característiques per a rebre ajudes dels Fons Next Generation. D’aquests la ciutat, tal com ha apuntat l’alcalde, ha rebut ja 11,2 milions d’euros.

El Museu de Camilo Sesto, camí de ser una realitat 

Cal recordar que l’Ajuntament va licitar aquest estiu les obres per a fer realitat aquest projecte. L’actuació a realitzar consistirà en la rehabilitació, consolidació i millora de l’accessibilitat de l’edifici en el qual se situarà. També se solucionaran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. A banda d’això, continua perfilant-se el projecte museístic que albergarà en el seu interior més de 800 peces del llegat que Camilo Blanes va deixar en testament a Alcoi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *