Alcoi redueix al 50% el preu de l’autobús urbà

Arriben noves millores per al servei d’autobús urbà d’Alcoi. Una d’elles, que entra en vigor aquest 1 de febrer, és la reducció a la meitat del preu dels bitllets. Això sí, afectarà només els bons mensuals i els multiviatges, i estarà en vigor fins al 30 de juny.

Es tracta d’una de les mesures que des de l’Ajuntament de la ciutat estan implementant per millorar un servei com és el transport públic. Es suma a altres iniciatives com l’ampliació horària de la línia que va fins el Poliesportiu Francisco Laporta, que també es posa en marxa aquest dimecres.

«És important ajudar als usuaris del transport públic i també promocionar, és a dir, que nous usuaris coneguen eixos advantatges i facen ús del servei d’autobús», explicava Jordi Martínez, vicealcalde i regidor de Mobilitat Sostenible.

El descompte al que s’adhereix l’Ajuntament és una ajuda del Ministeri de Transports, que participa finançant un 30% d’aquesta reducció. De l’altre 20% s’ocupa el Consistori.

La mesura no afecta als bitllets senzills, ja que aquests estan exclosos de les ajudes. El descompte tampoc arriba als anuals, que -encara que es podrien incloure- mantindran el seu preu per excedir el període de la mesura i estar ja subvencionats sobre el valor mensual.

La millora del servei d’autobús

Durant la primera meitat de l’any es licitarà el nou servei d’autobús urbà. Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible asseguren que al llarg de febrer atendran totes les peticions de veïns i associacions i les inclouran en la nova contractació. «L’objectiu és millorar el plec. Veïns i diferents entitats, com instituts, poden aportar les seues necessitats. Per exemple, millores que es poden fer en les parades o en els propis autobusos», puntualitza Martínez.

S’inclourà la renovació completa de la flota -que passarà a ser híbrida (a més de la línia elèctrica amb la que ja compta)-, un servei directe a l’Hospital Verge dels Lliris des de tots els barris, accés a la piscina municipal, La Salle, Horta Major i Andreu Sempere, així com al cementeri i poliesportiu el cap de setmana també des de tots els barris.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *