Alcoi recorda a Sant Maure 402 anys després de la seua elecció com a patró de la ciutat

Alcoi va tancar el dilluns les festes patronals en honor a Sant Maure després d’un intens mes on s’han celebrat nombrosos actes en el seu honor. La cloenda es va materialitzar amb una missa en record dels difunts de l’Associació de Sant Maure i en acció de gràcies per totes les activitats desenvolupades.

Cal recordar que diumenge de matí va tindre lloc la missa major en honor al patró d’Alcoi en un temple de Sant Maure i Sant Francesc completament abarrotat de fidels. L’eucaristia fou anunciada pels tocs manuals de campanes que va efectuar la Colla de Campaners d’Alcoi i durant la mateixa es va llegir l’acta original on va quedar plasmat en 1604 que Sant Maure havia sigut escollit com a patró de la ciutat del Serpis. Aquesta missa fou oficiada per Don  Vicente Edgar Esteve, delegat Diocesà de Litúrgia i titular de la Parròquia del Sagrat Cor de Jesús de València, i a la mateixa van assistir representants de les entitats religioses d’Alcoi, nombrosos devots del Sant i bona part de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde; Toni Francés. La jornada va finalitzar amb un emotiu homenatge a la Confraria del Crist Jacent i la Verge dels Dolors, entitat aquesta que fou distingida amb el títol d’Associat d’Honor de Sant Maure.

D’aquesta forma finalitzaven uns dies que van arrancar dijous amb el tridu, predicat per Don Jesús Armando Fuentes, i on va destacar una vigília d’oració davant el Santíssim Sagrament en la vesprada del dijous 1 de desembre. Ja divendres es va representar l’auto sacramental ‘Mauro, un Sant per a Alcoi’ de la mà del Grup Jove de Teatre de Sant Maure i dissabte se li va imposar la medalla del patró a Nicolás Sánchez Linares; Sant Jordiet per a les Festes de Moros i Cristians de 2023. També van rebre aquest emblema, xiquets o majors que porten el nom de Maure i no va faltar la processó claustral per a traslladar el copó amb les Sagrades Formes fins al tronc d’olivera ubicat al centre de l’altar major.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *