Alcoi ja ho té tot preparat per a celebrar el 9 d’Octubre

Alcoi ha tornat a preparar un ample ventall de propostes per a celebrar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. L’epicentre de la Festa serà de nou el Parc de La Glorieta on trobarem al llarg del pròxim cap de setmana la Fireta de Productes Artesanals amb la presència d’una trentena de paradetes, zona de restauració i demostració d’oficis antics valencians. També destaquen concerts, presentacions de llibres, Nanos i Gegants amb el Grup de Danses Carrascal, la Ruta de Contacontes de la Mancomunitat o el ‘Correfocs’ a càrrec de Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar previst per al divendres a la nit des de la Plaça Mossén Josep.

Ja diumenge tindrà tot el protagonisme l’acte institucional al Teatre Calderón. L’alcoiana Natàlia Gisbert, pediatra a l’Hospital de Sant Joan i guanyadora del primer premi de novel·la Isabel-Clara Simó amb la seua obra ‘Vi i veritat’, serà enguany l’encarregada d’escriure i declamar el manifest institucional del 9 d’Octubre de 2022. Gisbert, llicenciada en Psicologia i graduada en Medicina, Gisbert va guanyar amb la seua primera obra la primera edició del Premi Ciutat d’Alcoi de novel·la Isabel-Clara Simó, guardó al qual segueix vinculada, ja que en aquests moments forma part del jurat de la seua tercera edició. Conduirà la gala la comunicadora Neus Úbeda. Llicenciada en Comunicació Audiovisual al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat sempre vinculada a la ràdio i va formar part del planter de professionals de COPE ALCOI fins a l’any 2021 «Alcoi demostra una vegada més ser una ciutat amb un extens planter d’artistes, intel·lectuals i professionals com Natàlia Gisbert i Neus Úbeda, que confereixen prestigi i solvència a aquest acte, amb el qual volem homenatjar aquelles persones i entitats destacades en la defensa de la nostra llengua i les nostres arrels«, destaca al respecte el regidor de Cultura; Raül Llopis.

Completa la programació del 9 d’Octubre alcoià la Fira del Llibre en Valencià amb la participació de quatre llibreries de la nostra ciutat. Aquesta la trobarem enfront del Centre Cultural des del dissabte de matí fins al diumenge a les 22:00h.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *