Alcoi es queda sense rostida per Sant Antoni

La festivitat de Sant Antoni d’Alcoi viurà enguany canvis importants segons han informat des de l’Ajuntament de la nostra ciutat. Cal recordar que aquesta tradició recupera enguany el seu format habitual després que en els anys anteriors la pandèmia, i la climatologia adversa, impediren la seua celebració amb les característiques de sempre.

Un dels principals canvis que trobem es que queda suspesa la rostida que sempre feien els romeus per a esmorzar quan arribaven a l’entorn del paratge de Sant Antoni del Porquet. La mesura s’adopta perquè està prohibit fer foc segons marca la normativa actual de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. La resta d’actes seguiran igual que sempre i la programació festiva començarà el dissabte per la vesprada.

A partir de les 16:15h tindrà lloc en La Glorieta el tradicional mercadet organitzat per la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi. Quinze minuts després estan convocades totes les persones amb els animals que vulguen beneir a les seues mascotes. La concentracoó serà a la plaça de Dins i des d’allí aniran desfilant en cavalcada eixint pel passatge Sant Agustí, plaça d’Espanya i carrer Sant Nicolau fins a la Glorieta. Allí, al parc municipal, tindrà lloc l’esmentada benedicció dels animals a partir de les 17:30h i a continuació es realitzarà una xocolada amb jocs infantils. Està previst que es talle el trànsit pel carrer Sant Nicolau mentre que pels carrers del centre de la ciutat sonarà la música tradicional del Grup de Dolçaines i Tabals Barxell.

Ja diumenge s’efectuarà la romeria a peu a partir de les 09:30h del matí des del Poliesportiu Municipal on s’acompanyarà a la imatge de Sant Antoni fins a l’ermita. Allí se celebrarà la missa solemne a migdia mentre que l’exterior el Grup de Danses Sant Jordi interpretarà diferents balls. L’Ajuntament aportarà aigua – sal per a tots els qui munten a gaudir d’aquesta romeria festiva.

Servei especial d’autobusos

Assenyalar que la pujada de vehicles particulars està prohibida de 7 a 15 hores. Hi haurà un servei d’autobús gratuït de 9 a 13.30 hores. Aproximadament cada 30 minuts eixirà un autobús des del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *