Alcoi condemna el crim masclista ocorregut a la ciutat durant el cap de setmana

La Plaça d’Espanya d’Alcoi es va omplir de gent ahir dilluns a la vesprada en la concentració silenciosa convocada per l’Ajuntament per tal de condemnar el crim masclista que ha ocorregut a la ciutat durant aquest passat cap de setmana. Centenars de persones expressaren la seua solidaritat amb els familiars de la víctima i van guardar cinc minuts de silenci en memòria de la xica de vint-i-set anys que va perdre la vida a mans de la seua parella sentimental.

A la concentració van acudir la subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Araceli Poblador, i bona part de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde; Toni Francés. Tots dos van aprofitar l’ocasió per a apel·lar a la unitat de cara a plantar cara a la xacra social de la violència de gènere. També van estar presents en l’acte alguns representants de les forces i cossos de seguretat o polítics com la Diputada Nacional del PSOE; Patri Blanquer.

Des del Col·lectiu 8 de març han emés també un comunicat de condemna als fets que han passat aquest cap de setmana a Alcoi. El text el pots llegir a continuació:

El Col·lectiu 8 de març volem manifestar el nostre dol i la nostra consternació davant del presumpte assassinat masclista produït ahir en la nostra ciutat. Tot sembla indicar que un home de 29 anys ha assassinat a la seua parella de 27.

Davant d’aquest fet mostrem la nostra ràbia i la nostra indignació pel fet que encara hui a les dones se’ns assassine pel fet de ser dones.

La violència cap a les dones constitueix una manifestació de les relacions de poder històricament desiguals entre homes i dones i és un atemptat cap a la igualtat, la seguretat, la llibertat, la dignitat i la integritat de les dones, tal i com ha succeït aquesta vegada en el nostre municipi.

Ella no havia denunciat mai però per aquest fet no podem eximir de la responsabilitat que tenen les institucions públiques en el que succeeix cada dia arreu del territori; assetjaments, burles, amenaces, control, humiliacions, vexacions, aïllament, pallisses… en definitiva violència psicològica i física que pateixes les dones i que exerceixen els homes fruit d’una societat masclista. Negar la violència contra les dones també és violència.

Ni les administracions públiques, ni els òrgans judicials ni el sistema educatiu estan avançant en la mesura que la societat necessita per tal de revertir les violències masclistes que dia a dia patim.

És imprescindible un sistema coeducatiu en totes les etapes educatives perquè s’eduque i es fomente la igualtat i el respecte de les nostres xiquetes, dels nostres xiquets i dels i les adolescents.

La lluita contra la violència masclista ha de ser una tasca comuna de totes les institucions i de la societat civil. Demanem el compromís de les institucions en la prevenció i en l’erradicació davant aquesta xacra social, així com també subscrivim el nostre compromís com a col·lectiu feminista de lluitar per una societat més plural, igualitària, respectuosa i feminista.

Ens volem vives. Diem un rotund NO a la violència cap a les dones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *