Agres baixarà l’IBI a partir de l’any 2022

El Plenari de l’Ajuntament d’Agres del passat 7 d’octubre va aprovar la baixada de l’IBI, una mesura que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2022. Des del Consistori recorden que en els darrers anys el tipus impositiu en urbana era del 0.55% al mateix temps que el coeficient cadastral anava a l’alça.

L’actual Govern Municipal explica també que ja fa un temps que estaven treballant per a modificar l’ordenança fiscal que regula l’IBI. En aquest sentit assenyalen que amb l’Executiu Local de Compromís no fou possible aplicar aquesta mesura i destaquen que ara s’ha aconseguit congelar el tipus impositiu i que aquest passe al 0,50% després de la situació que hem viscut per culpa de la pandèmia, necessitem un respir. Amb aquesta baixada responsable podrem seguir pagant les despeses bàsiques fixes que suposen el 70% del pressupost de l’Ajuntament. Amb la resta, podrem seguir mantenint el poble, el patrimoni i els serveis, així com invertir per seguir creixent, afirma la regidora d’Hisenda del PP; Maria Garcia.

La proposta no fou recolzada pel grup Junts per Agres-Compromís i per tant va ser aprovada per majoria absoluta segons ha informat el mateix Govern Local d’Agres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *