100.000 persones han accedit ja al programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent

El programa d’Educació Financera de la Fundació Caixa Ontinyent ha aconseguit que, des de la seua posada en funcionament en 2016, prop de 100.000 persones es beneficien de les seues activitats de formació i difusió. Una actuació destinada a persones de totes les edats, conscients que les persones, al llarg de la vida, prenem contínuament decisions que afecten la nostra economia personal, professional o empresarial. I tots els estudis destaquen que a la Comunitat Valenciana, igual que en la resta d’Espanya, encara es manté un nivell de coneixements financers baixos, inferior al que s’aprecia en altres països.

Així ho ha explicat hui el President de Caixa Ontinyent, José Pla, en la roda de premsa que ha oferit als mitjans d’informació amb motiu de la celebració, dilluns 3 d’octubre, del Dia de l’Educació Financera, en la qual ha estat acompanyat pel Gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i per la Responsable de Docència del seu programa d’Educació Financera, Elena Enguix.

El nostre programa d’educació financera està ajustat a la idiosincràsia de les nostres comarques i de la nostra gent, amb un ventall molt ampli de temàtica, de tons i de canals perquè qualsevol persona, de qualsevol edat, puga trobar o demandar una formació o informació d’acord amb les seues necessitats i sobre el tema que li interesse. Som proactius en la creació de continguts, i també receptius a les propostes que ens arriben”, explica el President, qui destaca “apostem especialment per la formació de professors de diferents nivells, pel seu efecte multiplicador, mitjançant cursos oficials que impartim a través dels Centres de Xàtiva, Xest i, pròximament, també Alacant. Això, sense descurar el contacte directe amb escolars, alumnes d’institut i persones majors, a través de cursos i conferències; i comptem amb una App de contes infantils realment innovadora”.

Diverses activitats que es llancen el Dia de l’Educació Financera

Mostra d’això és que, entre les novetats per a enguany, està prevista la celebració de tallers infantils en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, coincidint amb el Dia de l’Educació Financera. Participaran 1.500 alumnes procedents dels 7 centres públics de la ciutat d’infantil i primària (1r, 2n i 3r), i pretén la familiarització amb la matèria d’una forma divertida.

A més, del 13 al 15 de desembre, 750 alumnes de 4t, 5é i 6é de primària d’aquests centres participaran en una representació teatral dels contes d’educació financera editats per la nostra Obra Social i que seran posats en escena pels alumnes del Col·legi Lluís Vives, centre que s’ha encarregat de la coordinació de totes aquestes activitats.

S’ha convocat, també, la II edició del Concurs d’educació financera per als alumnes de 4t d’ESO de la Comunitat Valenciana, i en el qual van participar 16 centres (250 alumnes) en la primera convocatòria.

I s’han concertat, a més, 5 cursos per a professors a través dels Centres professors (CEFIRE) de Xàtiva, Xest i Alacant amb temes bàsics, nivells més avançats i específics en ciberseguretat i en els quals participaren 175 docents. A més, s’estan programant diverses conferències i sessions formatives per a alumnes de diferents perfils.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *