Torna a somriure, Cocentaina

Article d’opinió de Xavi Anduix i Jordi Pla, candidats del Col·lectiu 03820-Compromís a l’alcaldia de Cocentaina.

«Quatre anys més perduts per a Cocentaina?» –ens preguntava un bon home del poble. «Enguany em jubile» –ens deia– «però hauré de mantindre els meus fills i els meus néts amb la pensió, perquè no hi ha faena. Haurem d’anar a Càritas». Sempre havia votat el PSOE i ha decidit deixar de fer-ho. «L’Ajuntament no està només per a organitzar varietés o repartir alpiste. Vos votaré a vosatros» –ens va confessar– «no perquè sigau més guapos, sinó perquè sou faeners i treballeu pel futur del poble». La gota que ha omplit el got ha sigut el pacte del PSOE amb el PP per als pressupostos. «Este PSOE no és el que era. S’ha acabat. Hem de començar una cosa nova».

Assumim l’encàrrec amb responsabilitat i il·lusió. Cocentaina tanca un cicle de 36 anys de governs del PSOE. S’han fet algunes coses molt bé, altres regular i moltes altres malament, sobretot en els últims temps. Oportunitats desaprofitades, centenars de milers d’euros gastats sense criteri i perduts per falta de rigor. Patim una administració burocràtica de l’herència que van deixar altres líders més preparats. Un govern sense projecte, amb aires tan aristocràtics que, quan li passem les nostres propostes, ens diuen que són «la carta als reis». Es pensen de veritat que són els reis, o els comtes de Cocentaina, que el poble els pertany. Confonen partit, Ajuntament i poble. Per això reenvien els missatges del partit des del compte de Twitter de l’Ajuntament, fan pancartes i cartells de precampanya electoral amb el pressupost de la Regidoria d’Obres. «Entre tots fem el poble gran» –posen.

Nosaltres no volem només fer el poble «gran», sinó sobretot pròsper i just, amb futur. I això no s’aconsegueix perdent població ni incrementant la desocupació. Hem de reactivar l’economia i generar il·lusió, més enllà de l’alpiste i les varietés. Ara i ací, el Col·lectiu 03820-Comproma resta estan despareguts en comn combat.lectiu-Comproml’Ajuntament, aixís, amb tota la gent que ens ajuda cada dia, som els únics que presentem una alternativa sòlida de govern. La resta estan desapareguts en combat, no fan ni oposició. Així que, si voleu tornar a somriure amb aquest nou impuls per a Cocentaina, vos convidem a l’acte públic “la Cocentaina que farem” el proper 10 d’abril, a les 19.30, al Centre Social Real Blanc, amb la la presència de l’incombustible Joan Baldoví, diputat al Congrés. Vos esperem! Torna a somriure!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *