Si vols canvis, deixa de fer el que fas sempre: Reactivem l’economia

Article d’opinió de Jordi Pla, número 2 del Col•lectiu 03820-Compromís per Cocentaina

Arriben nous temps. Temps de canvi. Temps per a capgirar el rumb del viatge. Temps de deixar enrere la paràlisi actual. Passar d’un encefalograma pla a ser un poble viu. I per a d’això és fonamental reactivar la nostra economia.  Què proposem?

Un Pla de Xoc per l’Ocupació; amb contractacions mitjançant plans d’ocupació per a diferents sectors: juvenil, femení i majors de 55 anys.  Així com ajudes a la contractació i beques d’inserció laboral a l’Ajuntament.

Reobertura del Consell Econòmic i Social amb la participació dels sectors involucrats en la creació d’ocupació.

Revisió, adequació, modernització i connexió dels polígons industrials actuals.

Elaboració d’un banc de naus i locals comercials amb ajudes al lloguer per a posar a disposició dels emprenedors i empreses que creen ocupació.

Promoció del terreny industrial públic i barat.

Afavorir la rehabilitació d’habitatges al nucli antic i la regeneració urbana amb la millora del parc de vivendes. Per això, l’eliminació de l’impost d’obra menor.

Bonificació de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) fins al 95% en aquelles obres que creen llocs de treball.

Exempció de taxes en l’obertura per primera vegada d’establiments situats al nucli antic.

Creació d’un fons  per a finançar projectes emprenedors, fonamentalment de base tecnològica i innovadora.

Elaboració d’un Pla Comercial.

Dinamització del sector serveis amb activitats a peu de carrer. Un exemple seria tancar el Passeig als vehicles durant un cap de setmana al mes.

Cocentaina destí turístic intel·ligent: Una destinació turística innovadora consolidada sobre una tecnologia d’avantguarda que garanteix el desenvolupament sostenible. Accessible i que facilite la interacció i integració del visitant amb l’entorn incrementant la qualitat de l’experiència, a la alhora que millora la qualitat de vida del resident.

Cocentaina ciutat creativa: aprofitament del potencial creatiu, social i econòmic per realçar l’oferta cultural. L’UNESCO  ofereix 7 xarxes temàtiques (literatura, cine, música, disseny, artesania i art popular, art digital i gastronomia). Un valor afegit com a destí.

Davant les adversitats ens calen representants de profundes conviccions, idees clares i determinació per revertir la difícil situació. Des del Col·lectiu 03820-Compromís tenim un projecte ambiciós, seriós i realista per reactivar Cocentaina. Donant suport i dinamitzant el sector industrial, comercial i turístic. Si vols canvis, deixa de fer el que fas sempre. Som un poble amb futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *