Sanitat no veu possible que hi haja Festes de Moros i Cristians durant el primer semestre de l’any

La Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) i la Conselleria de Sanitat hi han mantingut recentment una reunió per analitzar com estan ara mateix les coses de cara al fet que els municipis que integren aquesta institució puguen celebrar les seues Festes de Moros i Cristians. Aquest encontre va tindre lloc per videoconferència i durant el mateix la Consellera de Sanitat, Anna Barceló, va comunicar que és impossible portar endavant els festejos en el seu format habitual durant el primer semestre de l’any davant l’evolució negativa que està tenint la pandèmia en aquest inici del 2021.

Des de la UNDEF recorden que el passat mes de setembre ja es van reunir amb Sanitat i assenyalen que en aquell moment es va acordar que no hi hauria Festa al carrer fins que no estiguera en marxa un procés de vacunació contra la Covid-19. La Presidenta de l’entitat, la contestana Pepa Prats, té l’esperança que a partir de juliol hi haja un context més favorable per a poder pensar a celebrar les Festes de Moros i Cristians de cada poble encara que fora amb actes adaptats i nou formatsens hem emplaçat per a mantindre una reunió en juny per a veure com estan les coses i prendre decisions. Ara toca seguir les instruccions de Sanitat, complir la normativa vigent, quedar-se a casa i evitar que el virus avance sense control. Quan arribe el moment pensarem com podem eixir el carrer. Està clar que no veurem unes Festes com les últimes que vam celebrar en 2019 però amb l’esforç de tots podem fer actes adaptats a la situació i que ens permeten als festers i a les festeres matar les ganes de Festa que tenim“, assegura.

Assenyalar que l’any 2021 ha començat amb la suspensió de Festes de Moros i Cristians de poblacions que pertanyen a la UNDEF com Sax, Bocairent o Valverde del Júcar. A Alcoi, que no és membre de la Unió Nacional d’Entitats Festeres, ja s’ha comunicat també que no es podran fer els Festejos en honor a Sant Jordi al mes d’abril.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *