Reclamen reforçar la formació en matèria tèxtil i aposten per Alcoi

El Consell Intertèxtil Espanyol, l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), representants del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de ValènciaAITEX i la Federació Hàbitat d’Espanya van mantenir ahir dimecres una reunió en la Fira Hàbitat que se celebra a València aquesta setmana. En la mateixa s’ha acordat, per unanimitat, sol·licitar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana la recuperació de la formació universitària del grau en Enginyeria Tèxtil en la Comunitat.

Pepe Serna, President d’ATEVAL i vicepresident del Consell Intertèxtil Espanyol, ha explicat que “les empreses del clúster tèxtil valencià es caracteritzen per la seua gran capacitat d’innovació i desenvolupament de productes, com s’ha vist en aquests últims anys. En contra del tèxtil valencià juga l’avançada edat de les seues plantilles de treballadors, l’escassetat de reemplaçament i l’alta demanda de professionals qualificats”.

Precisament pels índexs referits, els agents participants de la reunió consideren la idoneïtat de recuperar els estudis superiors d’enginyeria en aquesta branca tèxtil.

Segons Vicente Blanes, Director d’AITEX, “la formació del grau es cursarà en dual, ja que tenim un acord amb la UPV perquè part del programa s’impartisca en les nostres instal·lacions. Això permetrà una formació més tècnica i en contacte directe amb la realitat empresarial”.

La mesura permetria complementar, d’una banda, el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil del qual disposa el Campus d’Alcoi en col·laboració amb AITEX, sent un dels postgraus més demandats, així com l’oferta en Formació Professional que ja és present a les comarques de l’Alcoià i Vall d’Albaida, epicentres de la indústria tèxtil valenciana.

El President del Consell Intertèxtil Espanyol, Manuel Díaz, ha assenyalat que “amb la incorporació del Campus d’Alcoi de la UPV es convertiria en la segona ciutat de l’estat a oferir un grau d’aqueixes característiques, ja que actualment solament es pot estudiar al Campus de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya”.

Segons Pau Bernabéu, Director del Campus d’Alcoi de la UPV, “tenim les instal·lacions, tenim el professorat i el suport de les empreses que necessiten professionals qualificats. El sector requereix enginyers que sàpien respondre als reptes que els mercats i el sector planteja. Així ens ho ha sol·licitat l’empresariat a través del consell consultiu del Campus d’Alcoi de la UPV”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *