Rafael Sanjuan ja és el nou alcalde d’Agres

La moció de censura que havien presentat els tres regidors del PP d’Agres juntament amb un regidor que fins ara formava part del PSPV-PSOE, ha tirat avant aquest dimarts 12 de gener amb els vots favorables dels quatre involucrats. D’aquesta forma, han aconseguit apartar de l’alcaldia Josep Manuel Francés, primer edil del municipi des de 2011 i pertanyent al grup polític Compromís. Ara, el nou alcalde d’Agres serà Rafael Sanjuan Fernández, que passarà a ser regidor no adscrit i que deixa sense representació a l’Ajuntament el grup PSPV-PSOE.

Respecte a la moció de censura, el grup Compromís havia sol·licitat la suspensió de la convocatòria del ple, perquè considerava que un regidor no adscrit que havia dimitit de les seues funcions de govern, no té dret a modificar, incrementar i adquirir l’estatus polític d’alcalde. No obstant això, des de la secretaria no han vist motiu suficient per a acceptar aquest recurs i, finalment, el ple s’ha celebrat amb normalitat. De la mateixa manera el fins ara alcalde, Josep Manuel Francés, ha assegurat en la seua intervenció al plenari de hui que el principal motiu pel qual s’ha presentat la moció de censura radica en la no aprovació dels pressupostosno es van poder aprovar per no comptar amb la majoria que donava aquest regidor socialista, i per la retribució que s’havia posat l’alcalde, de 650 euros, la qual considerava que es trobava d’acord amb l’horari setmanal que feia en les tasques de gestió del municipi“, ha afirmat. El que serà el nou alcalde ha agraït la confiança que ha dipositat el PP en ell i hi ha insistit en el fet que la moció de censura era necessària a causa de la paràlisi que sofria Agres en la gestió política dels últims anys. A més en el seu primer missatge com a primer edil ha fet una crida a la unitat “anem a treballar amb un nou talant i espere que entre tots puguem fer d’Agres el poble que volem“, ha conclòs.

Després de prosperar la moció de censura, l’alcalde i el PP es repartiran les delegacions del Govern Municipal mentre que Junts per Agres-Compromis passarà a l’oposició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *