Qui és Xavi Anduix

Artículo de Opinión de Paula Figuerola i Prats 

Xavi Anduix és el candidat a l’Alcaldia de Cocentaina per la coalició Col·lectiu 03820-Compromís. Té 43 anys i és llicenciat en Biologia, amb títol d’investigador i titulat en Electricitat (FP). Ha treballat al tèxtil durant anys i actualment té un futur assegurat com a professor de Biologia en un institut públic. Si es presenta a les eleccions és per millorar la vida de la gent del seu poble, ja que no necessita viure de la política.

Estaria més tranquil dedicant-se a educar els joves, anar a la serra, a córrer i a festejar, que és el que li agrada en realitat, però algú ha d’arromangar-se i fer un bon canvi en l’Ajuntament perquè les coses funcionen com toca.

Xavi ha dedicat bona part de la seua vida a finalitats socials. Va començar als 12 anys en el moviment ecologista, lluitant per la declaració del Parc Natural de Mariola (actualment és membre de la seua junta rectora) i per la conscienciació ambiental. En la universitat, a més de continuar en l’ecologisme, va treballar per una universitat pública, valenciana, gratuïta i de qualitat, com a representant en els òrgans de govern de la institució.

Per a Xavi, els partits polítics no poden ser finalitats en si mateixos, sinó instruments per a millorar la vida de les persones. De jove va participar, com a independent, en les llistes del Bloc. En 2007 es va presentar, també com a independent, en la llista de Rafa Briet, per aplicar les seues propostes ambientals com a regidor de Medi Ambient i Noves Tecnologies.

Va ser una època dura per a Xavi. Algun dia s’escriurà la història dels projectes amb què l’equip de govern del PSOE i EU van estar a punt d’hipotecar el futur de Cocentaina. Es contarà com Xavier i alguns valents amb consciència van aconseguir parar la barbaritat, a costa de la salut i d’algunes amistats.

Xavi va deixar l’Ajuntament per fundar un grup independent, el Col·lectiu 03820, amb l’objectiu de regenerar la vida política de Cocentaina. En 2014, va ser un dels impulsors de les negociacions per fer possible la coalició Col·lectiu 03820-Compromís, l’alternativa de govern a Cocentaina. Per a mi -i crec que també per a ell- és un orgull formar part d’aquest equip, capaç de dur a terme el canvi necessari en la manera de gestionar eficientment els recursos municipals del nostre poble.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *