Que demana el teixit empresarial d’Alcoi?

L’Ajuntament d’Alcoi ha encarregat una enquesta a la Cambra de Comerç per a recollir les necessitats del teixit empresarial de la nostra ciutat de cara a aportar solucions als problemes plantejats. Segons la informació facilitada, s’han efectuat 152 enquestes a responsables d’empreses i altres 303 a persones contractades en elles (principalment treballadors base o operaris), analitzant la base de dades de 486 activitats industrials assentades tant en el nucli urbà com en cinc polígons de la ciutat: Cotes Altes, Cotes Baixes, Castellar, La Beniata i Santiago Payà.

Aquesta enquesta reflecteix com a principals necessitats de la indústria un major suport institucional, la insuficiència d’ajudes i la seua dificultat per a obtenir-les, així com l’absència de finançament. Per la seua banda els treballadors demanen millora dels accessos i la mobilitat, especialment les plantilles d’empreses situades en La Beniata. També els empresaris sol·liciten més formació en idiomes així com en FP abans que en graus i enginyeries, especialment aquest últim aspecte en les famílies relacionades amb la fabricació mecànica, la tèxtil, la confecció i la pell. Entre les necessitats d’ocupació, els llocs de treball que més costa cobrir són operadors de maquinària i instal·lacionsl’Ajuntament d’Alcoi està prenent mesures per a revitalitzar l’economia de la ciutat i reactivar el seu teixit industrial, amb un pla industrial consensuat per tots els actors socioeconòmics de la ciutat i confirmat unànimement pel Consell Econòmic i Social. Per a nosaltres és imprescindible escoltar i conéixer quines són les necessitats i àrees de possible millora de la indústria, amb la finalitat de focalitzar i optimitzar els recursos disponibles, tal com estem ja fent“, afirma el regidor d’Indústria; Jordi Segura.

Assenyalar, com a dada rellevant, que més del 60% de treballadors i d’empresaris assegura que les seues empreses han iniciat o estan en procés de transformació digital. Actualment és el Polígon del Castellar el que més avançat sembla estar en aquest procés.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *