Puig obri la porta a implantar el certificat Covid-19

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat per ara la tornada a un escenari de restriccions de cara a les festes de Nadal tot i el repunt de la pandèmia. El Cap del Consell, en una entrevista aquest matí als mitjans de comunicació públics À Punt, no ha tancat la porta a implantar l’exigència del certificat Covid-19 per a accedir a determinats espais públics, que no ha precisat “crec que pot ser útil per a animar a la vacunació i sobretot per a protegir a la població que ha complit“, ha assenyalat. En concret, ha explicat que s’ha demanat un informe jurídic sobre la possibilitat de demanar aquest documentcom a requisit per a entrar en alguns llocs públics, fonamentalment tancats i on augmenta el risc de contagi“, i que aquesta mateixa setmana es prendrà una decisió al respecte.

En qualsevol cas, Puig ha insistit que l’objectiu prioritari del Consell en la lluita contra el Coronavirus en aquest moment és incentivar la immunització en els valencians i les valencianes que encara no han acudit a vacunar-se, vora un 10% de la població diana, i en aquest sentit es bolcaran els esforços “ho facilitarem al màxim“, ha dit. També ha apuntat que el certificat Covid pot ser un instrument útil per a aconseguir que la “immensa majoria” de la societat valenciana es vacune i tallar el camí al virus, ha remarcat. Paral·lelament, en les pròximes setmanes es continuarà treballant en l’administració de dosis de reforç a col·lectius vulnerables o a les persones vacunades amb la monodosi de Janssen.

El cap del Consell ha destacat l’ “enorme corresponsabilitat” de la societat, que ha permés “salvar moltes vides, moltes famílies i moltes empreses“. També està darrere del fet que la Comunitat Valenciana ha tingutun millor comportament” davant la pandèmia que altres autonomies i països que han hagut de reintroduir restriccions davant l’avanç d’una nova onada a la tardor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *