Prohibit l’ús de mòbils en els col·legis valencians. Així es veu la mesura a Alcoi.

A partir d’aquest pròxim dilluns, una vegada quede publicada en el DOGV l’ordre de conselleria de Educació, els dispositius mòbils a les aules de la Comunitat Valenciana no podran utilitzar-se com a norma general i el seu ús quedarà limitat a dues excepcions: les activitats didàctiques sota la supervisió del personal docent i raons individuals específiques de salut o altres degudament justificades que haurà d’autoritzar la direcció del centre educatiu.

Així ho explicava ahir el conseller José Antonio Rovira, qui donava a conéixer la resolució elaborada per la Conselleria sobre la regulació de l’ús de dispositius mòbils en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, és a dir, públics i concertats. La resolució abarca tota la jornada escolar (horari lectiu, temps d’esbarjo i períodes dedicats al desenvolupament d’activitats complementàries i extraescolars).

La norma general serà que la utilització dels mòbils quede limitada a activitats didàctiques en les quals es requerisca el seu ús i que hauran d’estar contemplades en el projecte educatiu de centre i en la programació d’aula corresponent. Davant possibles incompliments serà cada centre qui establisca, dins de les seues normes d’organització i funcionament, el procediment de retirada, custòdia temporal i devolució dels dispositius. La resolució subratlla que abans de la seua retirada, el personal docent “ha d’assegurar-se que l’alumne l’apague com a garantia de confidencialitat”. Mantindre operatius aquests dispositius s’entendrà com a ús.

Com veuen la mesura els alcoians?

La regulació de l’ús del mòbil, en general, és ben vista pels alcoians encara que com sol ser habitual en aquests casos la disparitat d’opinions està servida. Alguns centres educatius de la ciutat ja apliquen la mesura encara que el dispositiu continua emprant-se per a dur a terme diferents activitats didàctiques a les aules. També els professors creuen que ha d’haver-hi una norma que permeta fer un ús responsable del telèfon per a evitar situacions que s’han donat en alguns centres com a gravacions sense permís o menys sociabilización en moments com l’esbarjo. Aquestes són algunes de les opinions de pares i mares de les nostres comarques:

 

Dades a nivell de Comunitat Valenciana

El contingut de la resolució s’ha traslladat després de donar a conéixer els principals resultats relacionats amb l’avaluació de context del sistema educatiu, en la qual han participat 1.765 centres públics, concertats i privats de la Comunitat i s’han obtingut prop de 170.000 respostes.

L’enquesta es va realitzar entre final de 2023 i principis de 2024, i entre alumnat de 3r i 6é de Primària, 4t ESO, 2n Batxillerat i 2n d’FP Bàsica. De les conclusions de l’informe, crida l’atenció l’ús de més de tres hores al dia dels mòbils per part de l’alumnat en ús lúdic. En 3r de primària el 8% afirma passar més de tres hores al dia usant dispositius, en 6é de primària un 18%, en 4t d’ESO un 23%, en 2n d’FP Bàsica un 35% i en 2n de Batxillerat un 18%. A més d’eixes tres hores, els alumnes que fan un ús moderat (entre una i tres hores al dia), excepte en 3r de primària tots superen les dues hores al dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *