Per què EU està per Guanyem Alcoi?

Artículo de Opinión de Sergi Rodríguez, Coordinador Local de EU

Des que EU d’Alcoi va decidir en assemblea formar part de la plataforma ciutadana Guanyem Alcoi, molts han estat els veïns i veïnes que ens han preguntat pels detalls i les conseqüències de tan important decisió. Votants i simpatitzants d’EU, i gent que no ens han votat mai però que tenen interès per l’actualitat política, ens han manifestat sorpresa -al temps que curiositat-, per la nostra determinació.

Doncs bé, nosaltres volem aclarir i respondre algunes d’aquestes preguntes. Tals com:

No vos preocupa diluir la vostra identitat pròpia i consolidada en un espai que no està consolidat.  Des que EU d’Alcoi va decidir en assemblea formar part de la plataforma ciutadana Guanyem Alcoi, molts han estat els veïns i veïnes que ens han preguntat pels detalls i les conseqüències de tan important decisió. Votants i simpatitzants d’EU, i gent que no ens han votat mai però que tenen interès per l’actualitat política, ens han manifestat sorpresa -al temps que curiositat-, per la nostra determinació. Doncs bé, nosaltres volem aclarir i respondre algunes d’aquestes preguntes. Tals com:No vos preocupa diluir la vostra identitat pròpia i consolidada en un espai que no està consolidat? La resposta és no. Per què? Perquè apostar i fer efectiu un espai unitari que sume a tota la gent crítica davant la situació d’estafa social que el bipartidisme ha construït al conjunt de l’Estat, és part de l’ADN d’Esquerra Unida des de sempre. Perquè EU sempre ha defensat polítiques unitàries per fer més efectiva la contestació social a les polítiques neoliberals. Perquè EU ha interpretat correctament la voluntat popular majoritària de transformar les formes de fer política. Perquè EU ha estat junt a tots aquells que han eixit al carrer a defensar la justícia social front a les retallades econòmiques imposades pels poders no democràtics. Perquè EU entén que més important que les sigles i l’interès partidari està la necessitat de transformar la societat i que els partits no han de ser més que instruments útils per fer possible aquest objectiu. I, sobretot, perquè EU entén que no pot haver cap canvi social només ocupant les institucions, que l’agent revolucionari real és la gent que es mobilitza i que s’autoorganitza per defensar els seus interessos al carrer i, seguidament, els fa valdre a les institucions amb un programa transformador. Perquè el més important de tot és el programa, l’acord sobre el que cal fer i el projecte de ciutat que es vol aconseguir; i en això EU té molt que aportar, per capacitat, experiència i treball d’anys, i perquè en això hem coincidit amb els sectors més dinàmics i crítics de la nostra ciutat.

Però alguns afirmen que Guanyem és la marca blanca d’EU?. A alguns els preocupa molt el possible èxit d’una alternativa que va més enllà dels partits, i per suposat d’EU, i faran tot el possible per desqualificar qualsevol alternativa amb poder suficient per canviar de debò l’estat actual de les coses. Guanyem és una nova forma d’entendre la participació política. És una iniciativa de molts activistes socials que volen anar més enllà del que hi ha establert i que fins ara no ha servit per avançar cap a una societat més justa i igualitària. És una resposta efectiva a tots aquells que desitgen unitat entre els que qüestionem el sistema. Els que davant del que està passant al nostre entorn i del clamor popular existent de canvi, prefereix enroscar-se en els seus propis esquemes sense moure’s per veure-les passar, no estan entenent res i estan condemnats a formar part de l’immobilisme inoperant.

Però si no es presenta Podem a les locals, quina necessitat teníeu vosaltres de treballar en Guanyem?. Perquè les nostres decisions no van en funció del que facen o deixen de fer altres, precisament perquè el que tenim no és una visió electoralista, sinó un convenciment profund de la necessitat de canvi. El que seria bo per a tots els que estem indignats amb el sistema que patim, és que anàrem tots junts i confluírem en els Guanyems. I així esperem que siga. El carrer ens diu: unitat front el bipartidisme que ens ha dut a la misèria! Ara és el moment de fer la unitat tant desitjada. Nosaltres estem segurs que Guanyem Alcoi és l’espai unitari que ha de crear il·lusió per començar des de la base la necessària regeneració democràtica, i que els protagonistes han de ser els ciutadans participant plenament d’un procés que ha de ser obert, directe i assembleari.

Parleu d’anar contra el bipartidisme, però li doneu suport al PSOE a l’Ajuntament on governeu junts. Això com s’explica? Fàcil. Li donem suport a les polítiques d’esquerres, i evitem, amb la nostra capacitat de decisió, governs del PP que tan nefastos han estat per al nostre poble. Qui decideix els acords i les aliances postelectorals en funció dels resultats que els vots populars determinen, són les assemblees de les formacions que han de posicionar-se davant les circumstàncies que cada temps determina i tenint com a nord irrenunciable el famós “programa, programa, programa”. Ningú no podrà dir que EU no ha complit escrupolosament amb aquest objectiu.
La nostra voluntat és la de guanyar majories per poder aplicar sense condicionants el projecte de ciutat que volem, i eixe és l’objectiu de Guanyem Alcoi, i serà Guanyem qui, després de les eleccions i davant els resultats que determinen els vots, decidirà –si cal- en assemblea la seua política d’aliances a nivell local.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *