‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 11 de gener 2023 (14:20h)

Hui dimecres t’hem contat que la patronal veu inviable una jornada laboral de quatre dies. També hem parlat de la inversió que arriba a Alcoi per tal d’executar l’adequació dels barris de Font Dolça i Sagrat Cor.

Alcoi rebrà finalment 9’2 milions d’euros per tal de portar a terme la rehabilitació dels barris de la Font Dolça així com el Sagrat Cor. Aquesta quantitat prové dels Fons Next Generation i amb la mateixa la ciutat ja suma una inversió de més de 21 milions procedents d’Europa.

Cal recordar que en una primera convocatòria, Alcoi va obtenir 7,5 milions d’euros per a la rehabilitació d’aquests dos barris. No obstant això, atés que les sol·licituds superaven àmpliament els imports inicials d’ajudes previstes, es va decidir ampliar la dotació de fons procedents del Ministeri i de la Generalitat en una segona convocatòria. Amb aquesta última la ciutat ha rebut altres 1,7 milions d’euros segons la informació facilitada pel Consistori.

El projecte a executar contempla actuacions destinades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 escales repartides en els dos barris amb la primera convocatòria, a les quals ara se sumaran altres 66 habitatges i nou escales més. En Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. Finalment es valorarà la vegetació existent en la zona «aquesta iniciativa pretén incrementar el parc d’habitatge públic i contribuir, al mateix temps, a la regeneració i revitalització dels nostres barris, especialment aquells que presenten majors reptes. Això s’està aconseguint, en gran part, gràcies als fons europeus que estem destinant a actuacions tan necessàries com aquesta, en una zona urbanísticament envellida, amb mancances estructurals, energètiques i d’accessibilitat«, apunta al respecte l’alcalde; Toni Francés.

La proposta proposada per Alcoi a aquesta convocatòria ha sigut la tercera més valorada. Ha quedat per darrere només dels projectes de ciutats com Elx i Torrevieja.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *