L’Ajuntament d’Alcoi assumirà enguany la il·luminació de Nadal

L’Ajuntament d’Alcoi instal·larà amb recursos propis les llums que adornaran els carrers de la ciutat durant les pròximes Festes de Nadal. La causa d’aquesta situació és que cap empresa es va presentar al concurs convocat pel Consistori, que era per un valor de 151.636,13 euros per a dos anys, en entendre que s’havia produït una pujada de costos en els materials de col·locació i en els mateixos motius lligada a l’increment dels preus de materials bàsics com l’acer.

Davant aquest fet, expliquen des del Govern Municipal, hi havia diferents opcions. Per una banda es podia licitar un contracte nou negociat sense publicitat, però no existia garantia que la qualitat dels motius estiguera concorde al preu que se sol·licitava. És per això que l’executiu ha decidit assumir la il·luminació nadalenca de la ciutat i el seu muntatge als carrers.

En aquest sentit, cal assenyalar que en els carrers del Centre i Zona Alta; per on discorre la Cavalcada i el Bàndol Reial, es procedirà a la instal·lació de la il·luminació pròpia, és a dir, l’enramada nadalenca que el mateix Consistori va adquirir en 2017 i que està inspirada en el segell ‘Alcoi, Ciutat del Nadal‘ així com els motius modernistes de la Casa del Pavo. Per a la resta dels barris, l’Ajuntament comprarà els motius i seran instal·lats per la Brigada Elèctrica Municipal i l’empresa encarregada de l’enllumenat públic i ornamental de la ciutat. En concret la Brigada s’encarregarà d’edificis i places, mentre que l’empresa col·locarà els altres motius sempre de manera coordinada «el principal inconvenient d’aquesta mesura és que enguany hi haurà una reducció d’il·luminació nadalenca als carrers, ja que serà la primera vegada que l’Ajuntament assumeix aquest servei en lloc d’una empresa especialitzada. No obstant això, s’adquiriran motius de fàcil instal·lació perquè la intenció és arribar a tots els barris de la ciutat. Com a contrapartida, hi haurà una despesa econòmica molt menor que altres anys en dur a terme aquesta mesura, que encara no s’ha concretat, però calculem que el cost podria reduir-se a la meitat«, explica la regidora de Festes; Carol Ortiz.

Aquesta iniciativa anirà acompanyada de les mesures d’estalvi energètic corresponents. Aquestes consistiran a reduir el temps en el qual la il·luminació està en marxa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *