La vinculació amb Alcoi d’Enrique Benavent, nou arquebisbe de València

Aquest dissabte l’arxidiòcesi de València tindrà nou arquebisbe. Enrique Benavent prendrà possessió del càrrec en la Catedral de València, en substitució d’Antonio Cañizares. I, precisament, la trajectòria del nou arquebisbe està lligada a la ciutat d’Alcoi.

En concret, a la Parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià, on va iniciar el seu ministeri sacerdotal en 1982, després de rebre l’ordenació santoral a València en la Visita Apostòlica de Juan Pablo II a Espanya el 8 de novembre d’aquell mateix any. A Alcoi va treballar com coadjutor de la parròquia fins a 1984, on guarden un bon record d’ell. Allí va estar també vinculat a l’impuls dels Júniors Flor de Neu.

Pel que respecta a la seua faceta més humana, qui li coneix destaca els seus valors com a persona. Així ho ha explicat Amanda Miró, catequista i persona estretament unida a la família de Benavent, en declaracions a COPE ALCOI «És una persona molt pròxima i això és el que necessita l’Església«.

En 2004 va ser nomenat bisbe titular de Roses i auxiliar de València. No obstant això, el pas més important -previ al seu nomenament com a arquebisbe- el va donar quan el Papa Francisco el va nomenar bisbe de la diòcesi de Tortosa en 2013.

Benavent ha jugat també un important paper en el món de l’Educació. Va ser professor de Religió en institut entre 1982 i 1985 i formador de síntesi teològica per als diaques en el Seminari Metropolità de València, entre altres càrrecs.

Nomenament amb presència alcoiana

Del seu pas per la parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià, Enrique es va emportar bones amistats, com és el cas d’Amanda Miró. Moltes d’elles l’acompanyaran demà en la presa de possessió. Entre elles, algunes de les cuineres que van ser presents en els campaments organitzats pels Júniors Flor de Neu dels quals ell va formar part. «Serà un acte molt emotiu al qual també assistirà la cuinera més veterana, que li té especial afecte«, ha explicat la catequista.

Ací pots escoltar l’entrevista amb Amanda Miró:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *