La Manco llança la primera edició del Concurs Juvenil de Relats Breus

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha presentat el I Concurs Juvenil de Relats Breus amb la col·laboració de la Fundación Mutua Levante i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià.

El gerent responsable del Departament de Joventut de la Manco, Iván Jover, ha explicat que la iniciativa “naix de la necessitat de potenciar la creativitat de les persones joves i les aficions vinculades amb la cultura com és la literatura, alhora que es promou l’ús del valencià“, manifesta. Per la seua banda Xavier Cortés, patró de la Fundación Mutua Levante (Àrea de Cultura), ha volgut destacar la importància de l’impuls d’iniciatives que contribuïsquen a la promoció de la cultura com a part de la missió de la fundació. També Ester Vizcarra, periodista i membre de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, ha expressat la seua satisfacció per la creació d’aquest certamen, que promocionarà la llengua valenciana i, a més, potenciarà l’escriptura i l’amor al llenguatge per part de les persones més joves.

El I Concurs Juvenil de Relats Breus, adreçat a joves d’entre 12 i 30 anys, té com a objectius contribuir al foment de l’ús del valencià i fomentar l’expressió artística dels joves a les comarques.

Podran participar persones d’entre 12 i 30 anys que residisquen a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, amb treballs originals, inèdits, i que no hagen estat premiats en altres certàmens literaris, amb una extensió màxima de tres pàgines.

La temàtica i gènere de les narracions són totalment lliures, únicament es requereix que hi haja alguna vinculació amb els pobles de les comarques.

Les candidatures es presentaran per correu electrònic a joventut@lamancomunitat.org, adjuntant tant la peça literària com el formulari d’inscripció inclòs a les bases del concurs.

El jurat encarregat d’adjudicar els premis el constituiran Silvia Colomer (narradora oral, membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i membre de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat), Carlos Gran (escriptor i membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi), Paco Esteve (filòleg, escriptor i assessor lingüístic) i Pep Jordà (membre de la Fundación Mutua Levante).

Els premis es dividiran en dues categories determinades per edat: de 12 a 16 anys i de 17 a 30 anys. Per a cadascuna de les categories s’atorgaran un primer premi i un segon premi, amb diferents dotacions econòmiques:

  • Primer premi categoria 12-16 anys: 150 € + 1 lot de llibres.
  • Segon premi categoria 12-16 anys: 60 € + 1 lot de llibres.
  • Primer premi categoria 17-30 anys: 200 € + 1 lot de llibres.
  • Segon premi categoria 17-30 anys: 90 € + 1 lot de llibres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *