La inflació es va incrementar al maig fins al 8,6% a la Comunitat Valenciana

L’ Institut Nacional d’Estadística ha publicat  l’IPC corresponent al mes de maig. Aquest document mostra que els preus pujaren un 8,6% a la Comunitat Valenciana i una dècima més a Espanya. Darrere de l’increment dels preus de dues dècimes, trobem l’encariment dels carburants, dels aliments i dels hotels i restaurants.

Per grups, el transport ha sigut el que més ha incrementat els preus a la Comunitat Valenciana al maig, un 3% en taxa mensual, seguit de roba i calcer (2,5%) i aliments i begudes no alcohòliques (1,2%). Amb taxa mensual negativa hi ha begudes alcohòliques i tabac (-0,6%), habitatge (-0,7%) i oci i cultura (-0,9%). En taxa anual, l’increment més gran dels preus comparant maig del 2022 amb maig del 2021 a la Comunitat Valenciana correspon a habitatge (17,5%), transport (15,5%) i aliments i begudes no alcohòliques (11,6%).

Pel que fa a Espanya la inflació s’ha situat al maig en el 8,7%, quatre dècimes per damunt de la d’abril. En aquest repunt ha influït l’encariment dels carburants, la restauració i d’alguns aliments frescos com els cereals, lactis, ous i carn, segons ha confirmat aquest divendres l’INE i informa la televisió valenciana À Punt.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *