Els ‘Nanos’ fan visibles les seues crítiques en altre any marcat per la pandèmia

Cocentaina ha tornat a mantindre viva la tradició dels ‘Nanos’, una festa que cada any té lloc principalment als carrers del singular barri del Raval i que en aquest 2021 ha tornat a portar-se a terme dins de les cases contestanes a causa de la crisi sanitària del Coronavirus. També han plantat ‘Nanos’ els col·legis del municipi, l’IES Pare Arques, la FPA Beniassent, comerços locals i organismes com el Centre de Respir o la Casa de la Joventut.

Els ninots de drap, que tenen tot el protagonisme al poble cada Tercer Dimecres de Quaresma, han tornat a llançar les seues crítiques referides a l’actualitat nacional i especialment local. Enguany no han faltat les referències a la pandèmia de la Covid-19, la neteja o el manteniment dels carrers, els acords polítics en la Corporació Local entre el PSOE, PP o Ciutadans així com la complicada situació econòmica per la qual estan travessant els comerços o l’hostaleria. Molts dels ‘Nanos’ han sigut fotografiats i compartits a les xarxes socials amb l’etiqueta #NANOS2021 dins d’un concurs que busca premiar les imatges que més agraden amb xecs regal de seixanta euros per a consumir en les tendes de la localitat “la valoració que fem és bastant satisfactòria, ja que la gent s’ha animat a participar en aquest format virtual de la Festa i hem pogut comprovar com hi havien molts ‘Nanos’ penjats a les finestres o els balcons. Esperem que l’any vinent puguem celebrar aquesta tradició al barri del Raval amb els seus veïns i veïnes; persones que han treballat sempre de valent per tal de consolidar aquest costum tan nostra“, ha destacat en COPE ALCOY la regidora de Tradicions; Paqui Ruiz.

La tradició dels ‘Nanos’ ha estrenat també enguany la declaració de Festa d’Interés Turístic Local que li va atorgar el Consell en la passada tardor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *