El parc públic d’habitatges d’Alcoi no passa pel seu millor moment

La construcció de nous habitatges no avança, gran part de les vivendes públiques que estan buides necessiten ser rehabilitades, hi ha despreniments en edificis propietat de l’Ajuntament… El parc públic d’habitatges d’Alcoi travessa un moment complicat.

Des del Partit Popular denuncien la ‘poca celeritat’ d’Ajuntament i Generalitat Valenciana per a rehabilitar habitatges perquè puguen ser utilitzats. I és que, al novembre de 2020, el Govern local va anunciar que invertiria set milions d’euros en la construcció i rehabilitació de prop de 80 habitatges públics en el Centre i El Partidor. Aquests projectes, no obstant això, encara no s’han materialitzat. “Estem farts d’anuncis que no porten a cap lloc”, lamenta la regidora popular Amalia Payá.

Des de l’Ajuntament reconeixen que, hui dia, segueixen sense haver-se executat els set milions anunciats. No obstant això, l’edil d’Habitatge, María Baca, va més enllà i assegura que s’estan realitzant avanços. Part d’aquests diners anaven destinats a la construcció d’habitatges en la Placeta de Les Eres -en el barri de El Partidor. “Tenim el projecte redactat. Estem esperant l’informe de Cultura, ja que aquesta zona del centre d’especial protecció. Pretenem poder licitar les obres abans que acabe l’any”, sosté Baca.

Es refereix l’edil a 2022. No obstant això, la construcció d’aquests habitatges ja va ser projectada al maig de 2019 pels socialistes. Assegurava Toni Francés, alcalde d’Alcoi i candidat a la reelecció en les eleccions municipals d’aquell any, que anaven a encarregar el projecte d’execució “en breu” i que tenien la intenció que “les obres arrancaren a la fi d’any”. Per a dur-ho a terme, estava previst utilitzar dos milions d’euros procedents d’una subvenció del Ministeri d’Habitatge.

Rehabilitació de Sant Maure, 13

Pel que fa a les rehabilitacions, d’aquests set milions anunciats en 2020, una partida destinada a l’edifici número 13 del carrer Sant Maure, que aquest passat dissabte -precisament- patia despreniments d’alguns rebles.

No obstant això, insisteixen els populars, aquesta rehabilitació tampoc està en marxa. “L’edifici es troba en el mateix estat que al novembre de 2020, no s’ha avançat un àpex. Ni tan sols està acabat el projecte definitiu”, critica Payá.

En el cas de Sant Maure, 13 -igual que La Sardina, 14-, el projecte està redactat. Encara així, a causa de l’augment dels costos dels materials -explica Baca-, el concurs de licitació va quedar desert. “Hem contractat un projecte de revisió i modificació de preus i estem a l’espera de rebre’l en unes poques setmanes per a poder tornar a licitar-ho”.

156 habitatges públics

Alcoi és la tercera ciutat de la província amb més habitatges públics. Així ho assegura la responsable en aquesta matèria, qui llança una dada: el parc públic municipal compta amb 156 habitatges. A ells se sumen 220 propietat de la Generalitat Valenciana.
No obstant això, els populars critiquen que el 30% d’aquestes vivendes de l’Ajuntament es troben sense utilitzar.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *