El pacte del PSOE i el PP a Cocentaina

Article d’ opinió de Esther Blanes i Rosa Balaguer, regidores del Col·lectiu 03820 – Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina.

El PSOE de Cocentaina ha pactat els pressupostos de 2015 amb el PP. Des del Col·lectiu 03820-Compromís havíem ofert suport al govern municipal si incloïen diverses mesures positives per a la gent i el futur del poble. Malgrat les males experiències que hem tingut amb l’equip de govern en temes pressupostaris al llarg dels darrers anys, el 8 de gener vam fer arribar les nostres propostes al regidor d’Hisenda i li vam manifestar la nostra disposició a negociar i intercanviar opinions sobre aquestes aportacions. La resposta del regidor d’Hisenda a la premsa, burlant-se de les nostres propostes, ens va deixar sorpreses. El 4 de febrer vam reiterar la nostra voluntat de consens, a la qual el regidor d’Hisenda va contestar amb una postura immobilista. Finalment s’ha comprès aquest comportament: el PSOE estava negociant amb el Partit Popular.

Hi ha hagut, almenys, quatre reunions mig d’amagat entre l’equip de govern i el PP per pactar el pressupost. El nostre grup no hi ha estat convidat. Per què no se’ns hi ha citat? Quines són les raons? Què amaga aquest pacte? Davant la forma d’actuar de l’equip de govern, el nostre vot podria haver sigut en contra. Teníem motius suficients per tal de votar NO a la proposta de pressupost municipal del PPSOE. Tanmateix, encara que ens han donat l’esquena, ens han copiat algunes de les nostres propostes. Per a nosaltres, l’interès general està per davant dels interessos partidistes. Per això, per responsabilitat i amb altura de mires, ens vam abstenir en la votació.

És una llàstima que no s’hagen tingut en compte totes les nostres propostes, ja que considerem que són actuacions necessàries per a millorar la vida de les socarrades i dels socarrats a curt termini i, alhora, per a posar les bases per a un futur més pròsper per al nostre poble. A pocs mesos de les eleccions municipals, ens trobem amb la sorpresa que el PSOE prefereix pactar els pressupostos amb el seu suposat «enemic», el PP. Quin és el pròxim moviment del PSOE de Cocentaina? S’anticipa un pacte PPSOE per a després de les eleccions del proper mes de maig? O presentaran llista conjunta? Això explicaria per què encara no han anunciat, ni els uns ni els altres, quines seran les seues candidatures.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *