El Consell ratifica la denominació valenciana de Fageca

El Consell va aprovar el passat divendres 19 de febrer la denominació valenciana de Fageca, un topònim que de manera oficial encara apareixia en la seua forma castellana. La proposta va arribar a la Generalitat Valenciana després que l’Ajuntament aprovara setmanes enrere sol·licitar aquest canvi de nom amb els informes viables que havia avalat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L’alcalde de Fageca, Ismael Vidal, recordava en COPE ALCOY que existeixen nombrosos elements històrics, culturals, socials i lingüístics que demostren el fet que Fageca sempre ha tingut el seu nom oficial en valencià. A més destacava que amb aquest canvi s’atén una vella reivindicació del poblefeia molt de temps que ja no s’escrivia Facheca però no teníem cap document oficial que avalara el nom valencià del nostre poble. Ara ja ha donat fruit el treball que s’ha realitzat i estem molt contents per haver aconseguit aquesta modificació. El següent pas serà el canvi de senyalitzacions i d’adreces postals perquè ja figura correctament Fageca“, afirma.

Després d’aquest canvi començarà el procés per a modificar qüestions com les direccions postals, les senyalitzacions del poble o de plataformes digitals com la pàgina web de l’Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *