Cocentaina torna a fer oloreta de Fira

Article de Gabriel Pascual Borrás, Cap d’Informatius de COPE ALCOI 

Els carrers de Cocentaina tenen en aquest dissabte 30 d’octubre una imatge ben diferent de la que presentaven l’any passat en aquesta mateixa jornada. Avui, vies tan emblemàtiques per als contestans com el Passeig del Comtat o El Pla, que ara fa un any despertaren buides i amb ganes de Fira, han obert de nou els ulls i ho han fet plenes d’un ample ventall de paradetes i moderns estands. Son els expositors, nomenats per molts amb estima com Firers, que tornen a la capital del Comtat per a fer un negoci que es fa més necessari que mai després de les conseqüències econòmiques que ens està deixant la maleïda pandèmia de la Covid-19. D’aquesta forma l’esdeveniment torna així als seus orígens de 1346, data en la qual el Rei Pere IV El Cerimoniós va atorgar la celebració d’una Fira amb caràcter anual que ajudara al municipi a superar la delicada situació que patia el poble en aquell moment.

La Fira de Tots Sants, que ha fet créixer i evolucionar la gent de Cocentaina, compleix en aquest 2021 ni més ni menys que 675 anys i torna a demostrar-nos la gran capacitat que té per a reinventar-se i fer front a qualsevol adversitat que se li pose per davant. Al llarg de quasi set segles de vida ha superat epidèmies, guerres, situacions climatològiques adverses, crisis econòmiques o fins i tot suspensions decretades per les autoritats en diversos moments de la història. Ara, amb l’esforç de tots els agents implicats en l’organització, ha plantat cara a la pandèmia del Coronavirus i ha tornat al carrer per a regalar-nos de nou eixa característica oloreta que sempre envaeix Cocentaina quan arriba l’1 de novembre.

És per tant moment de gaudir d’aquesta edició número 675 de la Fira de Fires, tot un exemple de resiliència i una autèntica joia que hem heretat d’uns avantpassats nostres que també recordem amb estima i enyorança quan arriba la festa de Tots Sants.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *