Xavi Terol, autor de la portada de la Revista de Festes d’Alcoi: «és el resultat que buscava»

El reconegut fotògraf alcoià Xavi Terol ha sigut enguany l’autor de la portada que il·lustra la Revista de les nostres Festes de Moros i Cristians. Aquesta publicació va veure la llum el passat 21 de març en el transcurs d’un acte que va obrir el camí cap a la trilogia de 2024 i que va tindre va tindre lloc en el Cercle Industrial.

Terol, que ha exercit bona part de la seua activitat professional com a fotoperiodista en el desaparegut Periòdic Ciudad o en l’actual capçalera de El Nostre, es mostra satisfet pel treball realitzat de cara a crear l’esmentada portada. Assegura sentir-se molt agraït davant el fet que hagen pensant en ell per a donar forma a eixa cara visible de la Revista i deixa clar el procés que ha seguit per a la confecció de la mateixa «en un principi se’m va passar pel cap la idea d’un fotomuntatge, però al final vaig fer una recopilació d’imatges de Festes que són significatives per a mi. Finalment, després d’un procés de cribratge i amb suport també de la família, em vaig decantar per aquesta fotografia«, ha comentat aquest dimecres en els micròfons de COPE ALCOI. Xavi Terol també ha fet una descripció del que veiem en la portada «és una imatge que reflecteix els preparatius davant un acte fester, en aquest cas la Processó General, perquè sempre en eixos instants s’aconsegueixen fotografies que transmeten molt. Són festeres de la Filà Andalusos, que s’acaben de vestir en la Placeta del Carbó davant el Museu Arqueològic, i crec que s’ha aconseguit el resultat que buscava«, ha assenyalat.

Realitzar la portada de la Revista de Festes ha sigut un encàrrec molt especial per a Xavi Terol. Després de quasi una dècada regentant el seu propi negoci de fotografia al carrer Sant Nicolau, ha arribat el moment de la jubilació i des de principis d’any gaudeix d’aquesta nova etapa en la seua vida. No obstant això, no deixa el cuquet per les fotos i per a Festes ha assumit alguns encàrrecs «i fins i tot en La Glòria no em vaig poder resistir i vaig fer un parell de captures a les esquadres«, va concloure sense esborrar el somriure del seu rostre.

A continuació pots escoltar l’entrevista amb Xavi Terol:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *