Una original mostra recorre des d’Alcoi les principals escenes de La Passió

La Parròquia de Santa María d’Alcoi continua acollint una interessant mostra de diorames amb escenes de La Passió. La mateixa ha sigut possible gràcies al treball realitzat per l’Associació Belenista de Santa Rosa i amb el suport de les diferents confraries de la ciutat.

Aquesta iniciativa va arrancar en 2019, amb la creació d’un  diorama de la Crucifixió, i a partir d’ací va començar una aventura que va seguir durant la pandèmia fins que va culminar en 2021 amb l’elaboració de tres escenes més: la Flagel·lació, l’Últim Sopar i l’Entrada de Jesús a Jerusalem. Finalment en 2022, amb el suport també de les confraries de la ciutat, es van crear altres tres nous diorames que representen a Jesús carregat amb la creu camí del calvari, el Crist Jacent i la Resurecció. A l’exposició no han deixat de sumar-se-li escenes i, per exemple, una de les noves incorporacions és l’Oració de Jesús en l’Hort junt a la representació de Crist en el Sepulcre.

L’exposició estarà oberta durant els dies de Setmana Santa en els horaris de culte de l’església de Santa María. Es podrà contemplar fins al Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, després que fora inaugurada el passat 9 de març després del descobriment del cartell anunciador de la Setmana Santa i abans del Pregó.

Ací pots escoltar l’entrevista que vam mantindre aquesta setmana amb l’Associació Belenista de Santa Rosa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *