Un ple extraordinari debatrà la proposta per a declarar BIC a l’Alcoyano

L’Ajuntament d’Alcoi ha pres la decisió de treballar en la declaració del Club Esportiu Alcoyano com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC). Aquesta mesura va ser acordada en la Junta de Portaveus d’aquesta setmana, i el personal tècnic de patrimoni cultural ha estat involucrat en el procés perquè l’expedient siga presentat en el Ple Extraordinari que es durà a terme aquest divendres 24 de maig a les 8.15 hores.

Una vegada aprovat per l’Ajuntament en el Ple Municipal, s’iniciarà el procés i es remetrà a la Generalitat Valenciana per a la seua tramitació.

El vicealcalde de la ciutat, Àlex Cerradelo, ha destacat que “la intenció de l’Ajuntament d’Alcoi és protegir els béns immaterials de l’Alcoyano, que són inherents a la ciutat d’Alcoi, com el seu nom, el seu escut, els colors, l’himne i fins i tot el lema de la Moral, perquè aquests elements que durant 96 anys han estat lligats a la nostra ciutat ho estiguen per sempre i que el CD Alcoyano mai puga desaparéixer ni abandonar Alcoi“. Per part seua, l’alcalde Toni Francés ha assenyalat que “l’Alcoyano és molt més que una Societat Anònima Esportiva, és un sentiment, és el Club de la nostra Ciutat. L’Esportiu és el símbol de la moral, i per això es coneix tant a l’equip com la gent d’Alcoi. Alcoi i Alcoià no poden separar-se“.

Continua en marxa la convocatòria de la manifestació

Cal recordar que per a aquest dissabte està convocada una manifestació que partirà a les cinc de la vesprada des de l’Ajuntament d’Alcoi i que discorrerà fins al Collao. Des de la plataforma La Moral No Morirà’ han emés un comunicat en el qual animen a la societat en general a sumar-se a la marxa abans de la trobada Alcoiana-Intercity que es disputarà després d’aquesta. Emplacen una vegada més a Ramírez a desconvocar la Junta General d’Accionistes del dia 17 o a eliminar de l’ordre del dia el punt relatiu al canvi de domicili; i assenyalaven a l’Ajuntament perquè establisca de manera urgentun pla de millores de les infraestructures públiques de la mà del club per a poder assegurar la seua viabilitat esportiva en els pròxims anys” i que es “millore i impulse la comunicació bilateral” entre Club i Consistori. Pots llegir el text ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *