Un llibre de Juan Javier Gisbert recorre els 100 anys del Ban Rieal d’Alcoi

El mes de gener passat de 2023 es van complir 100 anys de l’acte del Ban Reial i eixa efemèride ha servit de motivació a l’alcoià Juan Javier Gisbert per a crear un llibre que aprofundeix en la història d’aquest moment tant especial que cada quatre de gener anuncia la vinguda de Ses Majestats d’Orient a la ciutat. Aquest projecte ja és una realitat i veurà la llum aquesta vesprada després de la presentació oficial que tindrà lloc a la sala cultural de la Fundación Mutua de Levante.

La publicació de Juan Javier Gisbert rep per nom ‘Alcoi y su Bando Real (1923-2023)’ i en la mateixa s’expliquen tant els orígens com l’evolució del Bàndol Real així com la forma en la qual es viu actualment aquest acte tan multitudinari. Per a això l’autor ha fet un exhaustiu treball de recerca indagant a través dels arxius tant de persones que han estat implicades en l’organització de la Festa dels Reis com d’institucions “persones com a Don Jorge Trelis Blanes, Rafael Coloma Gil, Enrique Luís Sanus o Adrián Espí han sigut de vital importància a l’hora d’aportar documentació“, recordava en COPE ALCOI el mateix Juan Javier. Són un total de 264 pàgines plenes de documents, material gràfic i aportacions destacades que fan del llibre una peça indispensable per a col·leccionistes “Ramón Climent s’ha encarregat de realitzar un pròleg excepcional i Josep Lluís Santonja assumeix una introducció històrica que ens introdueix en el context necessari per a entendre el que suposa el Bàndol Real, així com els diferents moments que donen forma a la trilogia nadalenca. Finalment, Ignacio Trelis ha creat la portada fent l’ullet a Ramón Castañer a través d’un esbós seu que va servir per a una peça al 125 aniversari de la Cavalcada“, conclou l’esmentat autor.

‘Alcoi y su Bando Real (1923-2023)’ serà presentat a partir de les 19:00h d’aquest dimecres i compta amb el suport de la Fundación Mútua de Levante. S’han editat 500 exemplars que a partir de hui es podran adquirir en les principals llibreries de la ciutat al preu de 20 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *