Terratrémol del Marroc: com ajudar des d’Alcoi a través de Creu Roja

Més de 2.800 persones que han perdut la vida, més de 2.500 ferits, milers d’habitatges i edificis públics totalment destruïts i altres estructures danyades. Eixa és la realitat onze dies després del terratrémol que va assotar el Marroc.

“És una situació complexa tant en aquest moment com a llarg termini”, ha explicat Lidia Ramos, responsable de Cooperació Internacional de Creu Roja a la província d’Alacant, en declaracions a Cope Alcoi. I és que l’organització ultima ja els preparatius per a fer efectiva la seua ajuda al país veí.

Des del primers minuts la Mitja Lluna Roja marroquina va mobilitzar al seu voluntariat i el seu equip d’emergència. I des de Creu Roja Espanya es va fer una crida per a captar fons amb els quals poder ajudar.

Però, quina serà l’ajuda que preste Creu Roja Espanyola? I el més rellevant, com podem ajudar des d’ací? La captació de fons, explica Ramos, és el que més es necessita en aquests moments per a atendre totes les necessitats.

“Es pot col·laborar a través de Bizum, SMS i la nostra web. En ella està tota la informació sobre el terratrémol i el treball que s’està realitzant. També es pot contactar a través del telèfon 900 104 900 71“.

No obstant això, des de l’organització recorden que no es recullen estris personals. “Tenim materials estandarditzats i homologats que sabem que són útils en aquesta mena de situacions, com a lones de plàstic, mantes, pastilles potabilitzadores, sets de cuina…. La resta de material i articles alimentaris es compren directament al país, com una manera de fer costat també a la població marroquina des del seu propi comerç per a enfortir les seues capacitats“, assegura la responsable.

Ajuda a llarg termini

Catàstrofes com aquesta, no obstant, no són situacions amb solució a curt termini. En això incideix Ramos. “Cal atendre les necessitats urgents ara, però després cal fer tasques de reconstrucció i de recuperació dels mitjans de vida de tota aquesta població. No sols han perdut els seus habitatges, sinó també han perdut la forma en la qual es guanyaven la vida“.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *