Sense cotxes a les portes dels col·legis, com disminuir els incidents en les entrades i eixides dels alumnes?

Si portes als teus fills amb cotxe al col·legi, els acompanyes caminant o -fins i tot- si deixes que vagen ja sols, sabràs que en les hores d’entrada i eixida dels centres educatius es generen embossos, complicacions en el trànsit i alguns altres incidents que posen en perill la seguretat. Una situació que des de Guanyar Alcoi busquen revertir amb mesures concretes.

Una d’elles, la creació de zones al voltant de les entrades als centres educatius en les quals s’impedisca el trànsit de vehicles en els horaris de més afluència, és a dir, a l’entrada i eixida del col·legi. Però, com veuria la ciutadania una mesura com aquesta? En Cope Alcoi hem volgut eixir al carrer. “Que establisquen una franja horària perquè no s’aparque allí seria una mesura viable”, ha assegurat un veí. “Em sembla molt bé. Sí que és veritat que falta policia a la vesprada i hauria d’haver-hi més vigilància”, ha afegit una altra.

Més semàfors i fomentar el transport públic

L’objectiu d’aquestes mesures seria crear entorns segurs al voltant dels centres educatius. I, per a això, proposen altres dos projectes concrets.

Una correspon a una reivindicació dels veïns de l’Associació Veïnal de l’Eixample, que porten temps demanant que s’instal·le un semàfor a l’altura del Col·legi Horta Major. Les eixida d’aquest centre i de l’IES Andreu Sempere constitueixen una zona que registra una gran quantitat de vehicles en els dies lectius i en la qual -asseguren- falta seguretat.

D’altra banda, per a reduir l’ús del vehicle particular i afavorir l’ús del transport públic, proposen que l’Ajuntament acorde amb la Conselleria d’Educació que el transport escolar que va des de les urbanitzacions Montesol, Sargento, Baradello i Barxell tinguera una parada a Batoi per a recollir a escolars i portar-los al Romeral i Horta Major.

Són plantejaments que des de la formació municipalista realitzen a l’Ajuntament d’Alcoi de cara als mesos d’estiu (juliol i agost), quan els alumnes estan de vacances i es pot treballar en mesures per a aplicar quan comence el nou curs escolar. “Sabem que en cada centre escolar la situació serà diferent. En alguns serà més fàcil d’aplicar que en uns altres, però l’objectiu ha de ser el de minimitzar els perills que corren els nostres escolars quan s’incorporen en els seus centres educatius”, ha assegurat Mari Carmen Paredes, edil de Guanyar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *