Sant Jordi tindrà l’homenatge d’Alcoi en el dia de la seua festivitat

Encara que les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi van finalitzar ahir, després d’haver sigut avançades de les seues dates habituals per a fer-les coincidir en cap de setmana, la ciutat tindrà hui molt present al patró en el dia de la seua festivitat litúrgica. És 23 d’abril i això es notarà amb diferents actes al carrer que ha preparat l’Associació de Sant Jordi amb el suport de l’Ajuntament.

La més destacada és la processó que tindrà lloc a partir de les 19:30h de la vesprada. Aquesta última eixirà de l’església del patró i en la mateixa s’acompanyarà a la imatge de Sant Jordi ‘El Xicotet’, al costat de la Relíquia, fins a la parròquia de Santa María. Allí s’oficiarà després una missa solemne en el seu honor que servirà també d’acció de gràcies després de l’espectacular trilogia festera que acabem de deixar arrere. Aquesta eucaristia estarà oficiada pel sacerdot alcoià Don Camilo Bardisa que actualment és el Vicari Episcopal de la Rectoria a la qual pertany Alcoi “sense la figura de Sant Jordi en el centre, les Entrades de Moros i Cristians i en definitiva, tot el que hem viscut; no tindria cap sentit. El nostre patró intercedeix per nosaltres des del cel i hui és una jornada per a tindre’l molt present“, explicava en COPE ALCOI el Pare Jesús Fuentes; titular de les parròquies del Centre i Vicari de Sant Jordi.

Després de la missa a Santa Maria, ‘El Xicotet’ i la Relíquia seran retornats a l’església de Sant Jordi. La jornada d’aquest singular 23 d’abril acabarà amb la disparada d’una Mascletà nocturna en la Plaça d’Espanya, una aportació que fa l’Ajuntament d’Alcoi al dia de la festivitat del patró de tots els alcoians i les alcoianes. Apuntar que l’any vinent tampoc coincidirà el 23 d’abril en Festes de Moros i Cristians perquè la trilogia se celebrarà al maig en caure la Setmana Santa tardana en el calendari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *