Rescat amb helicòpter d’un ciclista ferit en el Barranc dels Enamorats

El cap de setmana deixa un rescat a les nostres muntanyes. En concret, en el terme municipal de Xixona, en el Barranc dels Enamorats. El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant va rebre l’avís aquest diumenge prop de les nou i mitja del matí.

Un ciclista havia resultat ferit i presentava una luxació de maluc. Fins al lloc dels fets es va traslladar un helicòpter, que va haver d’intervindre davant la dificultat d’accedir per via terrestre al lloc en el qual es trobava el ferit.

Aquest va ser col·locat en una llitera i pujat a l’helicòpter, que el va traslladar al parc de bombers de Sant Vicent. Des d’allí va ser portat a l’hospital.

 

Evitar accidents a la muntanya

La majoria dels accidents a la muntanya es poden evitar. No obstant, és imprescindible tindre en compte certes recomanacions. Utilitzar el material apropiat és fonamental. La falta d’un equipament adequat suposa un dels principals i més comuns riscos. A aquest se sumen altres riscos. «Cal informar-se de tot el que pot ocórrer al nostre voltant. Conéixer quina és la previsió meteorològica i plantejar-se canviar la ruta si no és favorable. També cal saber el nivell que tenim i la dificultat de la ruta, i no fiar-se només d’una ressenya que vegem en Internet«, explicava Álex Mora, responsable d’escalada de el Centre Excursionista d’Alcoi i bomber. I cal tindre en compte altres recomanacions com descarregar els mapes per si no hi ha cobertura, assegurar-nos de tindre bateria en el telèfon, eixir acompanyat o avisar a algun familiar o amic si eixim solos…

Avisar a Emergències sempre

No obstant això, malgrat prendre totes les precaucions possibles, podem tindre algun incident. En aquests casos la recomanació del responsable del Centre Excursionista d’Alcoi és clara: avisar a Emergències. «Quan vegem que pels nostres mitjans no podem eixir, cridar. Avisar al 112 i no esperar-se perquè la situació es pot complicar. Si arriba a fer-se de nit l’helicòpter no pot volar, costa més trobar a les persones, és més probable que la bateria es vaja acabant…».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *