Relleu en el Cos de Mayorales de l’Associació de Sant Jordi

L’Associació de Sant Jordi comença una setmana decisiva en la qual es materialitzarà la renovació de part de la Junta Directiva, un procés que inclourà també l’elecció del nou president de la institució festera. Serà en el transcurs de l’Assemblea General Ordinària prevista per al dijous a la vesprada en el Teatre Principal en la qual també es triarà al xicotet que exercirà el càrrec de Sant Jordiet durant les pròximes Festes de Moros i Cristians.

Abans d’això, el Casal de Sant Jordi va acollir el dissabte les votacions per a triar a les set noves persones que passaran a formar part del Cos de Majorals. Als comicis estaven convocats 9.327 persones, segons les dades del Cens Electoral, i tan sols es van emetre 1.217 vots dels quals 6 van ser catalogats com a nuls. Una vegada fet el corresponent recompte, l’Associació de Sant Jordi va informar que els escollits havien sigut Carlos Vicedo Fita, Francisco Belda Pastor, Santiago Valor i Soriano, José Luís Giner Bellver, José Francisco Bernabéu Castelló, Manuel Moral Bravo i Antonio Alborch Senabre.

Tres candidats opten a presidir l’Associació de Sant Jordi

Paco García de la Filà Judios, Juan Antonio Canalejas de la Filà Benimerins i Luís Sorolla de la Filà Plana són els tres candidats que aspiren a ser president de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi. Els presidenciables van estar la passada setmana en el programa #LaNostraFestade COPE ALCOI i coincideixen en la necessitat de que cal treballar per a regular la participació en actes com les Entrades amb la finalitat d’evitar la massificació de les desfilades i que es complisquen horaris. També advoquen per potenciar el Museu Alcoià de la Festa (MAF) i donar-ho a conéixer entre la ciutadania, especialment les futures generacions, i es pronuncien sobre la incorporació de la dona en les Festes.

Són conscients en què els alcoians i les alcoianes han de conéixer més l’important treball que es realitza en la institució i en el seu programa no passa desapercebut el fet de preparar actes especials per a commemorar dignament en 2026 el 750 aniversari del patronatge de Sant Jordi. D’igual forma, advoquen per reforçar el treball conjunt amb Primers Trons, recuperar el protagonisme que ha de tindre el Cos de Majorals i intentar que el 23 d’abril puga ser sempre festiu “aquesta última qüestió s’ha de treballar detalladament amb l’Ajuntament, perquè és qui fixa els festius locals, i cal avançar cap a opcions com la possibilitat d’aconseguir que un festiu autonòmic es puga adaptar a les necessitats de la ciutat“, va comentar Paco Garcia. Per part seua, Juan Antonio Canalejas va destacar la idea de potenciar la labor que duen a terme els Majorals “han de tindre la llibertat per a poder fer les tasques de cuidar l’església, coordinar les processons o potenciar els actes religiosos en honor al patró“, va dir. I Luís Sorolla també va coincidir que les Festes de Moros i Cristians no tindrien cap sentit sense el culte a Sant Jordi “si perdem de vista al nostre patró anem malament. Tots els actes són espectaculars però el punt central és Sant Jordi i això és una cosa que no podem oblidar“, va postil·lar en al·lusió també al fet que el 23 d’abril siga festiu.

Són algunes pinzellades del que van destacar cadascun d’ells en aquesta interessant entrevista. Pots tornar-la a escoltar a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *