Quina és la situació dels animals en les festes i tradicions d’Alcoi?

L’ús dels animals en festes i tradicions és una qüestió que ha generat molta polèmica en els últims anys. Amb els festejos taurins en el punt de mira d’associacions i partits animalistes, la reivindicació s’obri també a altres celebracions que compten amb la participació d’animals.

I a Alcoi són diverses les festes al llarg de l’any és la que intervenen cavalls, ruques, dromedaris… En 2019, Guanyar Alcoi va sol·licitar en Ple que es creara un protocol per a defensar i cuidar als animals durant les festes. Actualment, el candidat de la plataforma municipalista, Sergi Rodríguez, assegura que s’ha treballat en aquest sentit. “Fa temps que regulem que estiguen ben previstos els animals que estan en la Cavalcada o en Festes de Moros i Cristians”, ha explicat Rodríguez en declaracions a Cope Alcoi.

I posa alguns exemples dels avanços que s’han realitzat. “Ací a Alcoi cal vigilar molt, i jo crec que s’ha avançat, que els cavalls que participen en les Entrades estiguen ben atesos. Sobretot que en els moments de calor puguen beure”.

No obstant això, sempre hi ha possibilitat de millora. “Els animals que estan habituats a les nostres festes estan ben cuidats per part dels propietaris i dels participants. Sempre poden haver-hi propostes de millora, però en relació amb altres festes, la nostra manté compte amb els animals”, assegura el candidat de Guanyar.

Polèmica després de l’incident a Ontinyent

La polèmica es reobri després de conéixer-se que un bou ha hagut de ser sacrificat a Ontinyent aquest cap de setmana. La localitat va celebrar el seu tradicional festeig taurí ‘Bou dels penyes’. El segon bou del dissabte a la vesprada, un ‘bou en *corda’ va saltar a un barranc i va caure des d’una altura de 15 metres.

L’animal hauria d’haver creuat el Pont Vell. No obstant això, va saltar el mur i va caure a la riba del riu. Com a conseqüència, es va lesionar greument les potes. Va haver de ser evacuat per un equip veterinari. Posteriorment va ser sedat i traslladat a la ramaderia. Allí se li va practicar una intervenció. No obstant això no va poder salvar-se i va ser sacrificat.

“Em sembla una barbaritat el que ha succeït i el que passa en alguns pobles del País *Valencià que encara mantenen les festa de ‘Bous al carrer’ o del ‘Bou embolat’. Són festes que fan mal a l’animal i, per tant, no poden qualificar-se com a festes”, lamenta Rodríguez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *