Quin és el secret de la millor pericana d’Alcoi?

Alcoi pot presumir de tindre plats únics dins de la seua gastronomia tradicional i un d’aquestos és la pericana, una proposada culinària que fins i tot arriba a altres municipis d’aquestes comarques amb algunes variants. Precisament la capital de l’Alcoià va decidir setmanes enrrere quin és en aquestos moments el millor plat de pericana que es cuina a la ciutat i aquest reconeixement ha recaigut en el Restaurant Torre de Cotes.

La iniciativa per a buscar la millor pericana va sorgir de la Cambra de Comerç d’Alcoi en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, la marca Exquisit Mediterrani i l’Associació Provincial de Turisme Alacant Interior. Un total de huit restaurants alcoians van prendre part en el certamen i el jurat va determinar finalment que Torre de Cotes s’alçarà amb el títolestem molt contents perquè era una cosa que no esperàvem i ens va fer molta il·lusió que ens reconegueren com un dels restaurants d’Alcoi que cuina la millor pericana“, comentava hui en COPE ALCOI Omar Castanyer; gerent en Torre Cotes. Omar també destaca que la pericana és un dels plats que més demanen els clients, fins i tot aquells que venen d’altres ciutats, i remarca que pràcticament es pot degustar durant tot l’anyl’associem sempre a hivern però pràcticament la podem degustar sempre a excepció, potser de l’estiu, perquè és l’època en la qual ja s’està preparant la següent collita de pimentons“, detalla. Finalment confessa quin és el secret que fa especial a la pericana de Torre de Cotesel més important és que estiga cruixent i que tots els ingredients (pimentons, alls i bacallà) estiguen regats amb el bon oli d’esta zona“, conclou.

Omar Castanyer anima a tots a passar per Torre de Cotes a degustar la pericana i fins i tot d’una iniciativa que el restaurant ha posat ja en marxa. I és que cada nit podem degustar les singulars ‘taretes alcoianes’ en una alternativa gastronòmica per a sopar que està tenint un gran acolliment.

Ací pots escoltar l’entrevista amb Omar Castanyer:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *