Quantes places d’aparcament contempla la primera fase del pàrquing de La Riba?

L’aparcament de La Riba sembla que comença a ser una realitat, una infraestructura que els veïns del Centre d’Alcoi veuen necessària per a suplir la falta d’estacionament que pateix actualment aquesta zona de la ciutat. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi aprovaba ahir la licitació dels treballs i la intervenció tindrà un termini d’execució d’uns quatre mesos a partir de la signatura de l’acta de replanteig.

L’adjudicació definitiva, segons informen des del Consistori, ha sigut per a l’empresa Telmex Tecnologia General 21 S.L per un import total que frega els 445.000 euros. En el projecte inicial es contempla adequar el solar per a habilitar posteriorment les places d’estacionament junt a la instal·lació d’enllumenat, la recuperació de la zona verda o la creació d’un nou clavegueram. Al marge d’això l’adjudicatària ha presentat tres millores que complementen l’oferta proposada inicialment i que consisteixen en la construcció d’un mur de maçoneria, l’encintat de vorades i una xarxa de drenatge superficial mitjançant la construcció d’un nou embornal amb la seua posterior connexió amb la xarxa de sanejament. En aquesta primera fase del projecte es preveu habilitar entre 100 i 121 places d’aparcament tal com remarquen des de fonts municipals “aquesta actuació és molt necessària i demandada i la durem a terme gràcies als fons europeus per a les zones de baixes emissions amb els quals només en ajudes hem aconseguit més de 2,5 milions d’euros per a set grans projectes. Aquesta obra millorarà la mobilitat i ens permetrà complementar i potenciar la zona de baixes emissions en el Centre“, assegura l’edil de Mobilitat; Jordi Martínez.

Els veïns del Centre el veuen insuficient 

Per als veïns del Centre és positiu que es creen places d’aparcament, davant la gran demanda d’estacionament que pateix la barriada, però consideren que la mesura no és suficient. Insisteixen que cal continuar treballant per a aconseguir noves placesexisteixen molts solars buits que, si es negociara amb els seus propietaris per a la neteja o adequació, es podria aconseguir dotar al barri d’un servei que necessitem quasi de manera urgent“; sentenciava en COPE ALCOI Circe Amorrortu, la presidenta de l’Associació de Veïns.

L’aparcament de La Riba és finançat al 90% pel programa d’Ajudes a Municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Aquestes subvencions formen part del programa de Fons Europeus Next Generation.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *