Premis AITEX: rècord de participació amb 122 empreses inscrites

AITEX ultima tots els preparatius per a la celebració de l’edició 2023 dels seus Premis Empresarials, una cita que tindrà lloc el 23 de novembre a partir de les sis de la vesprada en les noves instal·lacions que la institució està construint en el barri alcoià de Batoi. La convocatòria arriba a la V edició i ho fa amb rècord de participació en comparació amb les cites que han tingut lloc en els últims quatre anys.

En concret han sigut un total de 122 empreses de tot el territori nacional les que s’han presentat als Premis Empresarials 2022 en les seues diferents modalitats. D’elles, 50 corresponen a la categoria d’emprenedoria, 40 a la de tèxtil i 35 a la de cosmètica; la qual cosa es tradueix en un 60% més de participació respecte a 2022 on es van presentar 76 firmes. Cal destacar també l’alta participació en la modalitat d’emprenedoria ja que, sent el segon any en què es premia a startups, s’ha passat de 35 inscrits en 2022 a 50 en 2023.

Respecte a la procedència de les empreses, indicar que 47 són de la Comunitat Valenciana i 75 són d’altres Comunitats Autònomes, la qual cosa suposa un 61% del total. La província d’Alacant  es troba al capdavant amb 30 empreses inscrites, seguida de Barcelona amb 28 i de Madrid amb 17. A partir d’ara un jurat d’experts valorarà les propostes presentades, analitzant diferents criteris com la innovació, impacte de la proposta o qualitat d’aquesta. El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000 euros, sent 10.000 euros la quantitat que obtindrà el segon classificat. Repartint, una vegada més, un total de 90.000 euros en premis.

La decisió final del jurat es coneixerà en el lliurament de premis, cerimònia que comptarà també amb un seminari professional de primer nivell. Aquesta conferència, segons informen des d’AITEX, anirà a càrrec de Pedro Videla, i en la seua intervenció parlarà sobre macroeconomia mundial, economies emergents i mercats internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *