Per què generen tant de problema les tovalloletes d’un sol ús? Alumnes de l’ESO ho descobreixen en AITEX

Formar a futurs especialistes en el sector tèxtil i de la cosmètica és un dels objectius que es marca el Centre d’Investigació i Innovació AITEX. També orientar a alumnes que estan prop de decidir com enfocar els seus estudis superiors. I amb aquest propòsit s’ha celebrat la segona edició del seu Campus Científic.

Han sigut 15 alumnes de 4t de l’ESO i 15 alumnes de 3r de diversos centres educatius d’Alcoi i poblacions pròximes -amb els millors expedients acadèmics- els que en aquesta ocasió AITEX ha becat.

Durant una setmana, els alumnes s’han acostat, de manera pràctica, a la realitat del tèxtil i la cosmètica. En els laboratoris i plantes experimentals que conformen AITEX han fet cultius en superfície en microbiologia, assajos d’olor, embrutament i neteja de tapisseries d’automoció.

A més han aprés sobre la problemàtica actual de les tovalloletes d’un sol ús i sobre retroflexió i mesures d’Equips de Protecció Individual. Els han explicat les diferències entre reciclatge mecànic i químic i, també, a formular i encapsular productes cosmètics com l’aigua micel·lar i les màscares de carbó actiu.

Crear la teua pròpia jaqueta vaquera

Quant al tèxtil, han vist com funcionen les màquines de làser i han pogut dissenyar i imprimir les seues pròpies creacions en una jaqueta vaquera.

Per a conéixer la composició de diferents fibres, les han analitzades amb microscopi i han vist diferents assajos per a conéixer les seues solideses. Finalment, han conegut el laboratori de balística d’AITEX, pioner a Espanya, i han pogut veure l’assaig de Thermotex, que avalua si la roba de protecció és apta per a incendis, explosions o perills químics.

Des d’AITEX busquen secundar i incentivar als joves a estudiar titulacions cientificotècniques amb aplicacions en els sectors del tèxtil i la cosmètica, i transmetre tota l’experiència científica dels experts investigadors que conformen el centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *