On gaudir aquest cap de setmana del Carnestoltes sense eixir de les nostres comarques?

El Carnestoltes és protagonista a la comarca aquest cap de setmana. Aquest matí, si l’adversa climatologia no ho impedeix, hi haurà desfilades pels voltants dels centres educatius d’Alcoi mentre que a Cocentaina els escolars desfilaran des de la part alta del Passeig del Comtat fins al Pla a partir de les 17:30h de la vesprada. A Muro també s’ha previst el Carnestoltes infantil aquesta  vesprada, a les cinc i mitja, i la comitiva arrancarà en la Plaça de l’Ermita fins a finalitzar en El Matzem.

En aquesta última localitat del Comtat és on el dissabte es viurà la festa de Carnestoltes més important de les nostres comarques en una convocatòria que cada any resulta multitudinària. Durant tota aquesta setmana s’han ultimat els preparatius, com l’ornamentació dels carrers amb il·luminació especial, i a partir de les 19:00h del dissabte arrancarà l’acte a l’inici de les avingudes de València i País Valencià. Entre les novetats, destaca una major organització de l’ordre d’eixida i per a això s’ha definit el lloc en el qual estaran estacionades les més de vint carrosses o plataformes que prendran part en el trajecte del Carnestoltes. Seran també més de quaranta els grups que desfilaran pels carrers murers i molts d’ells esperaran amb ganes fins al final per a conéixer si són agraciats en el concurs de disfresses que es resoldrà en la Plaça del Matzem quan concloga l’esmentada desfilada.

En aquesta edició s’ha previst un primer premi de 400 euros, un segon guardó dotat amb 250 euros i un tercer valorat en 200 euros. Un altre dels canvis que s’ha introduït és la incorporació de contenidors especials al final del recorregutperquè allí es depositen tots els residus de les carrosses evitant que després d’acumule la brutícia pel poble”, comentava la regidora de Festes; Sara Beneyto. Aquesta última feia referència a més a la gran repercussió que té el Carnestoltes i recordava que fins a Muro arriben persones procedents de municipis veïns, però també de comarques pròximes “és una gran festa a l’interior de la província d’Alacant i eixa afluència es tradueix en un important impacte en l’economia del poble perquè bars o restaurants porten setmanes amb les reserves al complet”, detallava.

La festa del Carnestoltes de Muro seguirà en la carpa del Matzem amb animació musical de diversos DJ’s, que punxaran música de diversos estils i per a tota mena de públic, allargant la festa fins a les 04:30h de la matinada. Assenyalar finalment que, des de migdia, i fins pràcticament primera hora del diumenge, estarà funcionant un dispositiu especial de seguretat centrat en atenció al trànsit per tot l’extraradi, controls d’alcoholèmia; vigilància en la desfilada o zones d’oci i també àrees sanitàries o de serveis per a atendre qualsevol tipus d’emergència. Finalment, en les zones de major afluència de gent, s’instal·larà un punt violeta en el qual es podrà adonar de qualsevol tipus d’agressió sexista que poguera produir-se.

Ací pots escoltar l’entrevista amb tots els detalls sobre el Carnestoltes de Muro:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *