Multitudinària Romeria a la Font Roja en honor a la patrona d’Alcoi

Alcoi va viure ahir diumenge el dia gran de les festes patronals que cada mes de setembre dedica la ciutat en honor a la Verge dels Lliris. La Romeria a la Font Roja va recuperar l’esplendor d’anys anteriors, després d’edicions marcades tant per la pluja com la pandèmia de la COVID-19, i centenars de persones van pujar fins al Carrascar per a acompanyar a la Mare de Déu fins al Santuari on li la venera durant tot l’any.

L’activitat va començar en despuntar el matí amb una ‘despertà’ que va advertir a la ciutat de l’inici d’un dia tan esperat i sobre les 06:45h va eixir la imatge pelegrina de la Verge dels Lliris del temple de Sant Maure i Sant Francesc acompanyada d’un bon nombre de pelegrins. En els primers instants de la Romeria va aparéixer la pluja, una lleugera precipitació baix la que la Mare de Déu va recórrer el camí existent entre el Centre i el Cementeri Municipal. En arribar al recinte es va resar un respons, en memòria dels alcoians difunts, i va continuar l’ascens fins a la Font Roja mentre el cel començava a buidar-se de núvols.

A poc a poc el sol va anar guanyant terreny fins a quedar un dia brillant en el moment en el qual la Verge dels Lliris arribava al Carrascar. Aplaudiments, vítols, música tradicional i voltejos de campanes van rebre a la patrona igual que nombrosos cavalls l’escortaven metres abans de l’arribada a l’esplanada del Santuari. També les Filaes Aragonesos i Muntanyesos van preparar avituallament en dos trams del trajecte per a oferir pastes, herbero i timonet als caminants. L’ermita, amb les portes obertes, va acollir a nombrosos devots que van acudir a venerar a la imatge de la Mare de Déu al mateix temps que en l’exterior van ser molts els que van aprofitar el parèntesi fins a la missa per a fer-se una foto al costat de la patrona. Després d’un merescut esmorzar, va començar l’eucaristia a les 12:00h del migdia oficiada pel titular de les Parròquies del Centre; Don José Luís Llopis. Acabada la mateixa la majoria de romers van emprendre el camí de retorn a la ciutat caminant o fent ús del servei especial d’autobusos que havia habilitat l’Ajuntament.

Tant l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris com l’Ajuntament van fer un balanç molt positiu de la jornada destacant l’afluència de persones que va registrar El Carrascar enguany. Així ho van expressar en els micròfons de COPE ALCOI Reme Perelló (presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris), Don José Luís Llopis (Rector del Centre), Toni Francés (alcalde d’Alcoi), Álex Cerradelo (alcalde d’Alcoi) i Jordi Martínez (regidor de Festes):

 

 

 

 

 

La programació festiva en honor a la Verge dels Lliris acabarà aquest dimarts 19 de setembre. Serà amb una missa d’acció de gràcies que se celebrarà a partir de les 20:*00h en el temple de Sant Maure i Sant Francesc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *