Monsenyor Enrique Benavent beneeix la restauració del campanar de Santa María

Cocentaina va viure un dia històric diumenge passat amb motiu de la benedicció de la restauració exterior del campanar de l’església de Santa María, un projecte que era més que necessari i que ha sigut possible des de principis d’any gràcies al treball que ha tingut la comunitat parroquial de cara al fet que poguera ser una realitat. De fet, l’actuació ha tingut un cost d’uns 200.000 euros que han sigut finançats en la seua majoria amb les aportacions dels fidels, encara que també s’ha comptat amb una subvenció de 40.000 procedents de la Diputació Provincial d’Alacant mentre que l’Ajuntament ha destinat 10.000 euros. La intervenció a la torre ha consistit a rehabilitar la part superior del mateix campanar al costat del penell, la neteja de les façanes, reposar peces que manca o consolidar estructures. També s’ha impermeabilitzat per a una major protecció “han sigut uns treballs que han permés posar en valor un element patrimonial de tot el poble i, a més de les institucions que han aportat el seu granet d’arena, cal agrair a tota la parròquia perquè s’han bolcat al màxim a aconseguir fons per mitjà de col·lectes extraordinàries, donatius i iniciatives solidàries”, manifestava el rector de Santa María; Don Eduardo Rengel. Tot aquest procés s’ha completat amb la neteja de les dues campanes del rellotge, la dels quarts que data de 1700 i que rep el nom de Santa Bàrbara, així com la de les hores dedicada a Sant Jordi Màrtir i datada en 1800.

A més, s’han refós les campanes xicotetes de volteig donant lloc a dos nous bronzes que han sigut dedicats al Crist dels Llauradors i el Santíssim Sagrament per ser aquestes dues de les advocacions amb major arrelament en l’esmentada parròquia “durant el temps en què han durat les obres heu estat orfes del so de les campanes, perquè el seu toc marquen el nostre dia a dia, però amb el vostre esforç heu aconseguit embellir un senyal d’identitat tan important per a un poble com és el seu campanar”, deia l’arquebisbe de València. Precisament Monsenyor Enrique Benavent es va encarregar de beneir les campanes i el campanar en un acte que va reunir el 3 de desembre a nombrosos fidels després d’una eucaristia en la qual també van prendre part el rector, el sacerdot local Don Rafael Valls i el Bisbe Emèrit natural de Cocentaina; Don Joan Antonio Reig Pla. D’igual forma, l’Ajuntament de la Vila Comtal va estar representat en la celebració destacant l’alcalde el suport que ha donat el Consistori a la rehabilitació “aquest equip de govern va manifestar el seu total compromís al projecte, i vam fer possible que s’ampliara la subvenció municipal, però també hem estat al costat de la parròquia per a atendre qualsevol necessitat que podia anar sorgint durant les obres”, va comentar l’alcalde; Jordi Pla.

La jornada festiva va acabar amb un aperitiu i en els pròxims dies es procedirà a pujar al campanar les campanes amb la intenció que sonen totes juntes en el pròxim Nadal. Mentrestant, la comunitat parroquial ja pensa en la restauració de l’interior del campanar i de les dues campanes grans, per la qual cosa han organitzat un mercadet nadalenc per a continuar recaptant fons que tindrà lloc aquest diumenge entre les 10:00h i les 13:30h en la Plaça Cardenal Férriz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *